GRADSKA IZBORNA KOMISIJA: Nastavak sprovođenja izbornih radnji

0

Nakon stupanja na snagu Odluke o ukidanju vanrednog stanja i donošenja Odluke predsednika Narodne skupštine Republike Srbije o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji, kojom je kao datum održavanja izbora za odbornike Skupština gradova određen 21. jun 2020. godine, Gradska izborna komisija Grada Kruševca, na sednici od 11. maja 2020. godine, donela je Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za odbornike Skupštine grada Kruševca.

Komisija je donela i Rokovnik za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine grada, koji je usklađen sa datumom održavanja izbora.

Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih aktivnosti i Rokovnik objavljeni su na sajtu Grada.

Svim političkim subjektima su na raspolaganju izborni obrasci za podnošenje izbornih lista, koje mogu preuzeti u Gradskoj upravi, u Službi za skupštinske poslove.

Pored javnih beležnika overu potpisa birača, u skladu sa izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima, vršiće Gradska uprava u svojim službenim prostorijama.

Kako je i dalje potrebno preduzimati mere protiv širenja zarazne bolesti Sovid -19, neophodno je da politički subjekti podnesu odgovarajući zahtev načelniku Gradske uprave, kako bi se ovaj posao organizovao na adekvatan način.

Potrebne informacije u vezi postupka overe potpisa mogu se dobiti u Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove na telefon 414-827.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content