ГРАДСКИ ОДБОР ДВЕРИ КРУШЕВАЦ : Захтевамо већу бригу локалне самоуправе о трудницама и породиљама!

Градски одбор Двери Крушевац је, поводом Светског дана породице, упутио локалној самоуправи захтев којим се тражи  већа брига за труднице и породиље у нашој средини.

Иако смо свесни чињенице да здравство потпада под републички, а не локални ниво, локална власт мора више водити рачуна о стању породилишта у коме се пopaђajy наше суграђанке.

Као градски одбор Двери Крушевац желимо да дамо максималан допринос новој кампањи „Једна је мајка“ коју је Српски покрет Двери покренуо на свим нивоима. Циљ ове кампање јесте да дамо конкретне предлоге у правцу побољшања породичне политике по којој су Двери најпрепознатљивије. То се пре свега односи на обнову свих породилишта у Србији. али и на подизање материјалних и кадровских капацитета у породилиштима, богу исхрану за труднице и породиље. као и најбољу постпорођајну негу.

Стање у породилиштима је најбоља слика државе и власти. како на републичком, тако и на локалном нивоу. У земљи у којој је “бела куга” највећи проблем, и у граду у којем све мањи број младих остаје да живи, не смемо дозволити да породиље сведоче о томе да им је пopoђaj био најмање тежак од свега другог што су доживеле у породилишту. Понављамо став председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића да сва породилишта у Србији морају бити као хотели са пет звездица., да нам се никада више не дешава да жене не желе да имају више деце због негативног искуства које су доживеле у породилиштима, вeћ да тамо желе да се врате са радошћу.

Велика средства из буџета града Крушевца одлазе на намештене тендере, као и на многе друге непотребне ствари попут партијског запошљавања или репрезентације. Уместо тога, та средства из локалног буџета сакупљеног од новца пореских обвезника треба уложити у конкретне мере породичне политике. а пре свега у реновирање породилишта и подршку трудницама и породиљама. С обзиром да “бела куга” xaрa Србијом и да смо између два пописа за 10 година изгубили преко 700.000, а само наш град скоро 13.000 становника, сматрамо да подстицаји наталитету морају постати приоритет како државе у целини, тако и сваког града и општине у Србији”, наводи се у саопштењу Градског одбора Двери у Крушевцу.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content