ISTINOMER IZABRAO LAŽ GODINE: “Vučić ne laže, niti je ikada išta slagao u svojoj političkoj karijeri”.

0

Čitaoci portala Istinomer kao “Laž godine” izabrali su izjavu poslanika SNS Aleksandra Markovića da predsednik Srbije Aleksandar Vučić “ne laže, niti je ikada išta slagao u svojoj političkoj karijeri”.

Prilikom ocenjivanja ove Markovićeve izjave, Istinomer je, između ostalih, izdvojio predsednikovu tvrdnju da do sada nije bilo zainteresovanih za preuzimanje RTB Bor. Međutim, pre dolaska Vučića na vlast, bila su raspisana četiri tendera, na koja su se prijavile i dve zainteresovane kompanije. Neistinite su takođe bile i izjave da je Srbija prestigla Bosnu i Hercegovinu i Bugarsku po visini prosečnih plata, kao i da je prosečna plata u vreme kad je on postao premijer bila 340 evra (bila je 396).

Pored Markovićeve izjave, u izboru za “Laž godine” bile su i izjave Vučića “da je izabran uz najveću podršku u savremenoj istoriji”, njegove medijske savetnice Suzane Vasiljević “da mediji nisu podržavali Vučića u predsedničkoj kampanji”, premijerke Ane Brnabić “da je dijalog s Prištinom potpuno transparentan” i Siniše Malog “da niko ne gradi metro u gusto naseljenim delovima grada“.

Portal Istinomer ocenio je oko 130 izjava različitih političkih aktera u ovoj godini u kategorijama istinitost, obećanje i doslednost. Od tog broja 36 izjava, dakle gotovo trećina, su one koje je dao predsednik države i od njih samo tri su dobile pozitivnu ocenu, a dve “nešto između”.

Izvor: Istinomer.rs

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content