ИСТРАЖИВАЊЕ ЦИНС-а: Возила јавних институција на митингу СНС

Агенција за спречавање корупције још увек није испитала случај злоупотребе минибуса из Крушевца, који је власништво Града Крушевца, а који је коришћен за одлазак на митинг СНС у Београду, 26. маја прошле године.

Минибус из Крушевца је био само једно од осам возила које су новинарке ЦИНС-а уочиле у Немањиној улици и у Булевару краља Александра где су се, иначе, паркирали учесници скупа.

Агенција није проверавала све случајеве могућих злоупотреба већ само фотографије „за које се могло претпоставити да су настале у Београду, а на којима су биле јасно видљиве ознаке општина и јавних институција“.

Није испитан случај минибуса из Крушевца чије су ознаке биле прелепљене белом траком а који се на Порталу јавних набавки, на документу из септембра 2022. године наводи као власништво Града.

Такође, није испитан ни случај минибуса вртића „Лептирићи“ из Ражња, чија је директорка за ЦИНС рекла да су она и остали из вртића тим возилом дошли на страначки скуп. Тек након додатних питања из Агенције су рекли да ће случај из Ражња проверити накнадно.

Извор: Центар за истраживачко новинарство Србије – ЦИНС

Ауторка текста: Ивана Милосављевић

Илустрација: ЦИНС

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content