“Izađi mi na teglu”

Kulinarska manifestacija “Izađi mi na teglu” ove godine će biti održana u Pionirskom parku u Kruševcu naredne subote, od 11 do 20 časova.

Produkcijska kuća “Bašta Mašta” pokrenula je 2014. godine projekat simpatičnog i prepoznatljivog naziva, jedinstvenu manifestaciju „Izađi mi na teglu“. Konceptualno neobičan, autentičan, prepoznatljiv, najveći karavan na Balkanu  u prethodne 2 sezone posetio je skoro 40 gradova širom Srbije i uspešno su pronađeni najajvar majstori.

Prošle, 2016. godine manifestacija „Izađi mi na teglu“ uspešno je realizovana u gradu Kruševcu, a Turistička organizacija grada Kruševca, kao lokalni partner, nagrađena je za najbolju organizaciju manifestacije u Srbiji.

Manifestacija je zabavna, takmičarskog karaktera sa celodnevnim prigodnim programom. Nadmetaće se petnaest takmičarskih ekipa, Komisija će odabrati najbolji ajvar iz Kruševca, a pobednička ekipa će se dalje takmičiti u Sokobanji za najbolji ajvar u državi.

 Za decu je predviđen poseban program “Takmičarske igre za decu” u vremenu od 12.15 – 13.15 časova  i od 16.30 – 17.30 časova. Biće postavljen i “Tegla bazar” na kome će posetioci moći da razgledaju i kupuju domaće proizvode.

Po zvaničnoj satnici programa svečano otvaranje manifestacije je u 11 sati, žiriranje ajvara oko 17.30 sati, nakon čega je i proglašenje pobednika.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content