Izložba fotografija Aleksandre Popović

0

U Umetničkoj galeriji u petak, u 19 časova,  biće otvorena izložba fotografija kruševačke umetnice Aleksandre Popović.

Izložba “WoMen” Aleksandre Popović bavi se odnosima između polova kao pojmova ženskosti i muškosti proisteklih iz tradicionalnih shvatanja i društvenih podela, naglašavajući i razlike među ženama u savremenom društvu.

Predstavljena u Beogradu krajem prošle godine, izložbu sada čini serija od 31 fotografije pripremljene za izlaganje u Kruševcu, na kojima su žene različitog društvenog statusa, starosnog doba, profesija, javne ličnosti kao reprezenti hrabrosti i uspešnosti, profesionalno ostvarene, samohrane majke, objedinjene zajedničkom predstavom i stavom kao simbolima nezavisnosti, snage i upornosti.

Aleksandra Popović je rođena 1981. u Kruševcu. Diplomirala 2004. na Akademiji umetnosti BK u klasi prof. Milana Aleksića. Specijalističke studije, smer Menadžment kulture i umetnosti završila 2009. na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Samostalno izlaže od 2006. godine, a izlagala je na više od 50 grupnih izložbi.

U izboru selektora učesnik umetničkog projekta i izložbi Prepoznavanje 2 u Podgorici, Čačku, Nišu, Kruševcu, Kraljevu, Kumanovu i Sofiji.

Osnivač je i predavač fotografije u Fabrici fotografa.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content