Konkurs za učešće na Oktobarskoj izložbi

Umetnička galerija Narodnog muzeja objavila je poziv za učestvovanje na tradicionalnoj 56. Oktobarskoj izložbi, koja će se održati od 13.oktobra do 3.novembra 2016. godine.

Tradicionalna godišnja – 56. Oktobarska izložba održaće se od 13. oktobra do 3. novembra 2016. godine u Umetničkoj galeriji u Kruševcu. Uz poštovanje tradicionalnog karaktera izložbe, u poslednje dve decenije ustaljen je koncept koji se zasniva na postavljanju određenih tema koje proizilaze iz aktuelnih pitanja savremene umetnosti u nastojanju da se na taj način podstakne i predstavi najnovija produkcija.

Tema ovogodišnje Oktobarske izložbe je „PRESEK“.

Postavljeni tematski okvir više je podsticaj za različitost u promišljanjima i medijskim realizacijama podrazumevajući PRESEK kao zlatni presek – skladnu meru odnosa, kao zlatni presek u umetnosti, arhitekturi, muzici, matematici, prirodi, ali i PRESEK kao stanje koje beleži i predstavlja realnost likovne scene regiona koja prevazilazi geografsku teritoriju Kruševca.

Za izložbu se mogu prijaviti najviše tri rada, ne starija od dve godine, iz svih oblasti i različitih medija, sa potpunim podacima o radovima. Podrazumevaju se i radovi koncipirani kao idejna rešenja, realizovani i nerealizovani projekti.

Autor je obavezan da dostavi, pored podataka o radovima (naziv, godina, tehnika, dimenzije, sa obrazloženjem) i kratke biografske podatke sa kontaktom. Pravo učešća imaju svi diplomirani umetnici, članovi umetničkih udruženja, afirmisani umetnici koji žive na teritoriji Kruševca i okoline, Rasinskog okruga, kao i svi oni koji su rođenjem, periodom života, vezani za ovo područje.

Rok za predaju prijava i radova je od 5. do 10. septembra 2016. godine u Umetničkoj galeriji, Majke Jugovića 12, Kruševac.

Prijave se mogu dostaviti i na e-mail: ugalerijaks@gmail.com. Za bliža obaveštenja telefon Umetničke galerije 037 439-224.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content