Konkurs za učešće na Oktobarskoj izložbi

0

Umetnička galerija Narodnog muzeja objavila je poziv za učestvovanje na tradicionalnoj 56. Oktobarskoj izložbi, koja će se održati od 13.oktobra do 3.novembra 2016. godine.

Tradicionalna godišnja – 56. Oktobarska izložba održaće se od 13. oktobra do 3. novembra 2016. godine u Umetničkoj galeriji u Kruševcu. Uz poštovanje tradicionalnog karaktera izložbe, u poslednje dve decenije ustaljen je koncept koji se zasniva na postavljanju određenih tema koje proizilaze iz aktuelnih pitanja savremene umetnosti u nastojanju da se na taj način podstakne i predstavi najnovija produkcija.

Tema ovogodišnje Oktobarske izložbe je „PRESEK“.

Postavljeni tematski okvir više je podsticaj za različitost u promišljanjima i medijskim realizacijama podrazumevajući PRESEK kao zlatni presek – skladnu meru odnosa, kao zlatni presek u umetnosti, arhitekturi, muzici, matematici, prirodi, ali i PRESEK kao stanje koje beleži i predstavlja realnost likovne scene regiona koja prevazilazi geografsku teritoriju Kruševca.

Za izložbu se mogu prijaviti najviše tri rada, ne starija od dve godine, iz svih oblasti i različitih medija, sa potpunim podacima o radovima. Podrazumevaju se i radovi koncipirani kao idejna rešenja, realizovani i nerealizovani projekti.

Autor je obavezan da dostavi, pored podataka o radovima (naziv, godina, tehnika, dimenzije, sa obrazloženjem) i kratke biografske podatke sa kontaktom. Pravo učešća imaju svi diplomirani umetnici, članovi umetničkih udruženja, afirmisani umetnici koji žive na teritoriji Kruševca i okoline, Rasinskog okruga, kao i svi oni koji su rođenjem, periodom života, vezani za ovo područje.

Rok za predaju prijava i radova je od 5. do 10. septembra 2016. godine u Umetničkoj galeriji, Majke Jugovića 12, Kruševac.

Prijave se mogu dostaviti i na e-mail: ugalerijaks@gmail.com. Za bliža obaveštenja telefon Umetničke galerije 037 439-224.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content