Kruševačko pozorište na 7. festivalu za decu

Večeras je u Zaječaru otvoren sedmi po redu Međunarodni pozorišni festival za decu “Čar Čar Zaječar“ na kome će učestvovati i Kruševačko pozorište.

Iz predstave "Nemušti jezik"
Iz predstave “Nemušti jezik”

Scena zaječarskog pozorišta “Zoran Radmilović” je večeras bila domaćin premijerno izvedenoj predstavi “Ivica i Marica” po adaptaciji klasičnog teksta braće Grim i koja je otvorila festival. Sedmi “Čar Čar Zaječar“ če trajati sve do 11. decembra, a Kruševačko pozorište će svoju predstavu “Nemušti jezik” (teksta Miodraga Stanisavljevića u režiji Bojana Milosavljevića) odigrati 10. decembra u dva termina: od 12.00 i od 19.00.

U saopštenju organizatora se navodi: “Međunarodni pozorišni festival za decu biće smotra vrhunskih pozorišnih ostvarenja za decu na daskama profesionalnih pozorišta iz zemlje i inostranstva. Iz večeri u veče stručni žiri biraće najboljeg glumca, a deca će svojim glasovima na kraju dodeliti i nagradu za nabolju predstavu”.

Osim pozorišta iz Zaječara i Kruševca, na festivalu će se naći i pozorišta iz Beograda, Kraljeva, Užica, Šapca i Vidina.

Ove godine festivalski žiri čine Dragana Jovanović, Dragana Mladenović Veljković i Milutin Vešković.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content