Levica Srbije o radu Gradske toplane

Povodom čestih havarija na toplovodnom sistemu i rada JKP “Gradska toplana” oglasio se gradski odbor Levice Srbije.

I pored pomoći koja je kruševačka Toplana dobila iz državnog budžeta, jer je gradska kasa izvesno prazna usled nesposobnosti i bahatog rasipništva aktuelne vlasti, ova javna ustanova i dalje ima problema u snabdevanju građana toplotnom energijom za koju su računi i izdaci inače sve veći i veći.

Direktor Toplane, gospodin Azdejković, već godinama u Kruševcu sedi na odgovornim funkcijama, a kao bivšeg Predsednika opštine pamtimo ga samo po pljačkaškim privatizacijama koje su se u Kruševcu dešavale za vreme njegovog mandata kada je kruševačka industrija krenula put propadanja, a politika uništavanja iste je nastavljena i do dana današnjeg kao vodič svih vlasti zaključno sa aktuelnom naprednjačkom.

Levica Srbije izražava osnovanu sumnju da je Gradska toplana pred još većim problemom nego što se to danas naslućuje i da ovo preduzeće možda svesno urušava zarad nečijih interesa.

Građani Kruševca ove grejne sezone grejanja više nemaju nego što imaju. Problem i dalje nije rešen niti se o njemu priča. Šta se dešava sa gradskom Toplanom, ko je odgovoran za loše finansijsko i tehničko stanje preduzeća i zašto građani Kruševca nemaju adekvatno grejanje koje plaćaju tokom cele godine?

Uzimajući u obzir sve navedeno, logičan potez aktuelne gradske vlasti bio bi provera poslovanja direktora Azdejkovića i revizija rada pomenutog preduzeća kako bi građani Kruševca imali uvid u dešavanja i tokove svog novca. Gospodin Azdejković je do sada bar nekoliko puta morao biti smenjen ili bi trebalo da sam podnese ostavku zbog nesposobnosti da upravlja Toplanom, a u uređenom Gradu i državi, nakon mnogo godina loše politike i lošeg učinka na svim svojim dosadašnjim funkcijama, gospodin Azdejković ne bi ni bio na mestu na kome se danas nalazi.

Građani Kruševca očekuju odgovore i očekuju grejanje, a Levica Srbije očekuje lokalne izbore kako bi se ovako “efikasna gradska uprava Kruševac” koju od 70 čine 69 odbornika vlasti zaustavila u uništavanju grada i kompletne industrije i privrede. Nakon Apotekarske ustanove možemo čekati uništavanje i ostalih gradskih preduzeća ili nešto uraditi po pitanju našeg Grada?

Kruševcu su potrebne premene“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Levice Srbije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content