MESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE: Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“

0

Udruženje “Žena uz ženu” i kompanija Avon pozivaju žene na besplatne ultrazvučne preglede u gradovima širom Srbije u cilju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke

Tokom oktobra, međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, kompanija Avon je u okviru Akcije za borbu protiv raka dojke, koja se sprovodi od 2004. godine, uručila donaciju udruženju „Žena uz ženu“ i na taj način pomogla da se pokrene akcija„Budi hrabra – pregledaj se“. Pokretna ordinacija sa ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom tokom oktobra biće dostupna u gradovima širom Srbije svim ženama do 45. godine koje žele da obave preventivne preglede dojki i da informišu o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.

Naša kompanija je u svetu donirala preko milijardu dolara, a u Srbiji 700.000 dolara za opremu koja je potrebna za ranu dijagnostiku, kao i za edukativne programe i kampanje u borbi protiv raka dojke. Osluškivanjem sebe, pravilnim i redovnim samopregledima pravimo prvi korak kazdravoj budućnosti.

Zato smo pokrenuli kampanju #normalnozamene, a Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ podržali sa ciljem da se poveća broj pregleda i samopregleda dojki kako bismo zajedno uticali na svest kod žena o značaju prevencije“, izjavila je Danijela Šantić, direktorka kompanije Avon za Adriatiki

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena kako u svetu, tako i u našoj zemlji. Svake godine, od raka dojke oboli preko milion i po žena. U Srbiji se svaka četvrta žena suočava sa ovim oblikom maligniteta, dok njih 1.600 izgubi bitku, što ovu bolesti čini jednim od vodećih uzroka smrtnosti među ženama u Srbiji.

Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ kreće od Novog Sada i nastavlja dalje u Sremsku Mitrovicu, Šabac, Obrenovac, Ub, Ljig, Mladenovac, Kragujevac, Čačak, Užice, Kraljevo, Kruševac i završava u Jagodini.

Besplatni pregledi dojki će se obavljati u vremenskom periodu od 12 do 18 časova. Prijave će biti moguće na licu mesta od 11.30 do 12.00 časova, a prednost će imati dame koje nikada nisu bile ili nisu bile duže od dve godine na ultrazvučnom pregledu dojki.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

14 − four =

Skip to content