Metalnom galanterijom osvojili Evropu

Jedna od najuspešnijih firmi ali i firma sa, verovatno, najdužim “neprekidnim stažom” u opštini Ćićevac je, svakako, “Antić Kosta” koju je, još davne 1959.godine, u Stalaću osnovao Kosta Antić.

Proizvodi "Antić Koste" se prodaju od Rusije i Ukrajine do Italije i Francuske
Proizvodi “Antić Koste” se prodaju od Rusije i Ukrajine do Italije i Francuske

U to vreme, sredinom prošlog veka, sve je počelo kao mala porodična radionica koja se bavila proizvodnjom metalne galanterije. Svakodnevni mukotrpan i vredan rad prepoznali su najbolji i najveći. Veliku prekretnicu u poslovanju predstavljaju prvi ugovori sa nemačkim gigantom “Mercedesom” i redovne isporuke proizvoda za njih.

U godinama kada je izvoz industrijskih proizvoda iz ondašnje Jugoslavije u razvijene zemlje zapadnog sveta bio tek redak izuzetak, Kosta Antić je uspevao da taj deo poslovanja čak i proširi. Naravno, ni domaći kupci nisu zapostavljani, i radilo se paralelno na oba fronta. Rezultati nisu izostali, pa je dugogodišnji rad doveo do toga da firma danas ima razvijenu i stabilnu proizvodnju u preko 12.000 metara kvadratnih sopstvenog proizvodnog prostora.

Kroz iskustvo i specijalizaciju u oblasti metalne galanterije koji su stvarani decenijama, danas je omogućena proizvodnja sa najvišim kvalitetom, najnižim mogućim troškovima i sa najkraćim rokovima isporuke u Srbiji i balkanskim zemljama. U firmi sa ponosom ističu da je sva roba naručena tokom dana već sutra na putu ka kupcu u bilo kojoj od dvadesetak zemalja u koje se isporučuje, što pokazuje izuzetnu stabilnost i odlično planiranje. Još jedna od činjenica koju u firmi posebno ističu je i da se kompletna distribucija obavlja sopstvenim voznim parkom.

"Antić Kosta" redovno učestvuje na međunarodnim sajmovima
“Antić Kosta” redovno učestvuje na međunarodnim sajmovima

“Antić Kosta” je danas savremena proizvodnja koja poseduje svu opremu neophodnu za produkciju i površinsku zaštitu metalne galanterije, kao i savremeno opremljenu alatnicu za izradu alata za sopstvene potrebe. Trenutno u firmi radi pedesetak zaposlenih, što je, mora se priznati, velika vrednost u srpskim prilikama.

Izuzetan potencijal firme čini visoko obrazovani stručni kadar koji omogućava neprekidan razvoj novih proizvoda u sopstvenom projektnom birou. Za relativno malu sredinu, ovi podaci predstavljaju ozbiljnog privrednika i čvrst oslonac lokalnog razvoja.

Primanja u ovom preduzeću su znatno iznad opštinskog proseka a, kako sami zaposleni kažu, isplata “tačna kao švajcarski sat”. Antići ističe da je od samog početka rada firme osnovni princip bio redovna isplata radnicima jer, kako tvrde, “samo zadovoljan radnik omogućava da firma napreduje”.

Tržište za svoje proizvode “Antić Kosta” nalazi u zemljama Balkana, ali i u širem području. Tako se metalna galanterija iz njihovog programa može pronaći u Rusiji, Ukrajini, Italiji, Francuskoj, Češkoj, Poljskoj, Rumuniji i svim zemljama Balkana. Zanimljiv je i podatak da je Internet sajt firme urađen na čak četrnaest različitih jezika!

AK-pogon
Proizvodnja za poznate kupce

Kvalitet svoje ponude ova firma redovno dokazuje učešćem na najvećim domaćim i inostranim sajmovima, od kojih posebno ističu moskovski “MosBuild” na kome već godinama ostvaruju izuzetne kontakte sa kupcima. Poštujući svoje kupce, ali i želeći da svoj rad drže na visokom nivou, u firmi su uveli i svakodnevno primenjuju najviše standarde kvaliteta za koje imaju sve neophodne sertifikate.

Cicevac2016

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content