NAKON OSTAVKE DIREKTORA: Ko je kriv za brojne havarije u poslednjih pet godina?

Direktor Gradske toplane Dragan Azdejković juče je podneo ostavku na funkciju obrazlažući je kao “moralni čin”.

Podnosim ostavku  kao moralni čin zbog svega što se dešavalo u januaru. Zašto kažem moralni? Na početku grejne sezone sam rekao da ćemo imati mnogo problema sa kotlovima i ništa nisam slagao. Moralni čin je da sam rekao da ćemo učiniti sve napore da u rekordnom roku otklanjamo probleme i sem 12. januara svaki put smo u okviru 24 sata otkolonili probleme”, kazao je Azdejković na konferenciji za novinare.

Azdejković tvrdi da se na društvenim mrežama i u medijima vodi kampanja protiv Gradske toplane.

Ono što me najviše pogađaa je da su najglasniji oni koji su najodgovorniji za ovo stanje u Gradskoj toplani. Oni koji su 2012. doveli Toplanu do propasti bili su  spremni i da  je privatizuju a ne ova garnitura. Tada smo mi nasledili  šest miliona evra, aToplanin prihod je bio pet miliona. Šta je to nego priprema za privaizaciju za male pare?Došli smo u firmu koja nije imala ni gram uglja, koja je imala 900 kubika tople vode gubitka u sistemu, znači, sistem je bio pred raspadom”, naglasio je Azdejković.

Azdejković se osvrnuo na glasine o namerno izazvanim havarijama kako bi se smanjila vrednost Gradske toplane ali i o tome šta građani mogu očekivati u budućnosti.

Ide priča da namerno pravimo probleme da bi smanjili vrednost Toplane, što je bolesno. Naši ljudi rade 20 sati. Sinoć su došli od kuće jer su im kolege ostale duže,a  jutro su ponovo na poslu. I dalje ćemo imati  problema sa kotlovima . Juče smo imali sastanak sa gradonačelnicom i odluka je da se građanima smanje računi do 20 odsto. To ćemo učiniti svima iako smo merenja vršili i kad je bilo prekida u snabdevanju. Merili smo temeraturu za vreme prekida juče. Temperature u zgradama su bile od 20 do 22 stepena”, naglasio je Azdejković.

Da bi se podsetili kako je Gradska toplana funkcionisala u proteklih pet godina napravili smo retrospektivu tekstova koji se odnose na havarije na toplovodnom sistemu i kotlovima. Ovo su samo neke od najvećih havarija jer bi nam za one manje trebalo jako puno prostora.

Na početku grejne sezone 2014. godine u roku od samo nekoliko dana dogodile su se dve velike havarije.

https://www.blic.rs/vesti/srbija/krusevac-bez-grejanja-zbog-havarije-u-toplani/mrcxxfq

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/1733916/krusevac-nova-havarija-u-toplani.html

Slično je bilo i na početku grejne sezone 2015. godine.

Kruševljani se zbog nove havarije toplovoda Toplane i dalje smrzavaju!

Period na početku grejne sezone je za Gradsku toplanu nekako najkritičniji pa je i u oktobru 2017. godine došlo do havarije.

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:693507-Havarija-u-Krusevcu-vise-od-8000-korisnika-ostalo-bez-grejanja

Radijatori su bili hladni i u februaru 2018. godine.

https://informer.rs/vesti/srbija/371100/krusevac-bez-grejanja-hitna-popravka-glavnog-voda-toplane-radijatori-topli-vec-veceras

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content