NOVA PREDSTAVA U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU: “Čudo u Šarganu” u režiji Nebojše Bradića

„Čudo u Šarganu“ Ljubomira Simovića, u režiji Nebojše Bradića, novi je naslov koji će premijerno biti odigran sredinom aprila u Kruševačkom pozorištu.

Prema rečima Branislava Nedića, upravnika Kruševačkog pozorišta, ovo je jedno od najznačajnijih dramskih dela savremene srpske književnosti.

Univerzalno delo Ljubomira Simovića predstavlja priču o ljudima sa margine koji, „životare“ u jednoj kafani, priželjkujući neku bolju budućnost. Priča koja je aktuelna kako nekada tako i danas. Ovima značajnim delom na scenu našeg Pozorišta vraća se i reditelj Nebojša Bradić, koji će u saradnji sa kruševačkim glumcima režirati pomenuti tekst i, verujemo, na pravi način obogatiti repertoar Kruševačkog pozorišta“, zaključuje Nedić.

Autorski tim čine, pored reditelja i scenografa Nebojše Bradića, i Jovan Ristić, dramaturg, Marina Vuksanović Medenica, kostimograf, Zoran Erić, kompozitor, Marija Milenković Mitrović, scenski pokret i Radivoje Simić, muzički saradnik…

Reč je o ansambl predstavi sa trinaestoro glumaca. Pored stalnih članova ansambla Kruševačkog pozorišta – Biljane Nikolić, Marije Gašić, Marije Marić, Dejana Tončića, Predraga Milenkovića, Nikole Rakića i Jovanke Andrić, prilika je pružena i mladim kruševačkim glumcima – Filipu Milićeviću, Emi Petrović, Nikoli Cvetkoviću i Stevanu Zdraviću.

Takođe, kao gost, Zoran Karajić tumači lik Skitnice, a interesantno je da je isti lik 1976. godine Karajić igrao u tadašnjoj diplomskoj predstavi Primoža Beblera, upravo u Kruševačkom pozorištu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content