SAOPŠTENJE FK NAPREDAK: Nepravda iz “mračne sobe”

Fudbaleri Napretka su u 26. kolu Super lige odigrali 1:1 sa proleterom iz Novog Sada a nakon utakmice saopštenjem se oglasila Uprava kluba.

Po ko zna koji put u ovom prvenstvu našli smo se na udaru sudija i uskraćena nam je, ovom prilikom, pobeda. Poništen nam je pogodak u drugom minutu nadoknade vremena, posle autogola. Kada su gosti krenuli na centar, sudija iz mračne sobi u Staroj Pazovije utvrdio da je, još u začetku akcije, a usledilo je potom nekoliko dodavanja, postojao milimetarski ofsajd. Za samo dva dana, sudija iz VAR sobe se našao u epicentru, ovom prilikom mereći milimetre, kako bi Napretku poništio gol!

Da li to za nas važi pravilo da moramo da damo dva, da bi nam se priznao jedan gol!? Ili, da se protiv nas izvođenje penala obavezno ponavlja, a na drugim utakmicama golmani mogu da izađu po metar van gol linije i sudije ostaju neme!

Očigledno, kad je, ili – ili, uvek se sudi protiv nas. Čak i kad je jasno da je odluka delioca (ne)pravde direktno na našu štetu, pa još u prvom poluvremenu ostanemo sa igračem manje. Moramo li mi to do kraja šampionata da naučimo da igramo sa desetoricom?!

Da se ne vraćamo na početak sezone i greške koje su poslužile za demontraciju na radionici koju je držala Sudijska komisija FSS pred novinarima u „Kući fudbala“ pred početak nastavka šampionata. I da ne pominjemo neke druge situacije, koje se mogu svrstati u kategoriju „lakših“ prekršaja na našu štetu, kao odluka da se igra na terenu na kojem nisu postojali elementarni uslovi.

Postoje, naravno, sudije koje pošteno rade svoj posao bez obzira na razne pritiske i njima svaka čast, dižemo glas protiv ovih drugih, koji su nam Evropu već uskratili, a izgleda da bi da nas izbace i iz plej – ofa. I bez obzira na sve, nastavljamo na terenu da se borimo časno i viteški, ali ne želimo više da ćutimo i tražimo od nadležnih samo jednu stvar – ravnopravan tretman u odnosu na ostale”, navodi se u saopštenju FK Napredak.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content