OPŠTINA ĆIĆEVAC: Stop izgradnji mini hidroelektrana!

Odbornici SO Ćićevac usvojili su odluku o zabrani izgradnje mini hidroelektrane na teritoriji opstine Ćićevac, na delu Južne Morave u Stalaću. 

Na taj način sprečena je izgradnja sistema koji pripada tipu hidroelektrana koje ne pogoduju terenu na kom bi se gradile, i čije bi postojanje donelo više štete nego bilo kakvu vrstu dobiti, Opštini Ćićevac i njenom stanovništvu.

Ovakvu odluku smo doneli vođeni benefitima koje bi opština imala ukoliko bi hidrocentrala bila izgrađena. Organizovali smo sastanak potencijalnog investitora i građana na kojem su obe strane iznele svoje argumente. Investitor je kazao da bi pored izgradnje hidroelektrane bilo uređeno kupalište, zona za pecanje, upošljeni ljudi za vreme izgradnje kao i angažovani čuvari. Očekivali smo da Opština Ćićevac dobije procenat električne energije koja bi se proizvodila ali to nije bio predlog.”, kazala je dr Mirjana Krkić, predsednica Opštine Ćićevac.

Ona dodaje da je jasan stav naroda da ne želi mini hidrocentrale u svom okruženju te da su odbornici predložili da područje Stalaća i Mojsinjskih planina zadrži stepen zaštite koji je imalo i u sadašnjem Prostornom planu Srbije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content