Počinje sa radom rezervoar u Lipovcu

U sredu će JKP “Vodovod” uključiti rezervoar u Lipovcu na distributivni sistem grada što će stvoriti uslove da Ćićevac i Varvarin, nakon više od 20 godina, dobiju vodu iz regionalnog vodovoda.

Paralelno sa radovima na Fabrici vode u Majdevu rađen je i rezervoar u Lipovcu kapaciteta 5.000 kubnih metara. Od srede će sva voda iz Fabrike vode ići preko Lipovca, a odatle u dva pravca. Jedan vodi ka rezervoarima na Bagdali, a drugi ka regionalnom vodovodu za Ćićevac i Varvarin. – objasnio je Milutin Tasić, direktor JKP “Vodovod”.

Zbog promene režima rada moguće je da će u visokim stambenim zgradama u Kruševcu doći do pada pritiska. Po uspostavljanju normalnog režima rada sistema u Kruševcu puštaće se voda prema Ćićevcu i Varvarinu.

U “Vodovodu” su najavili da će do sredine ove godine biti ugrađen sistem za daljinskom upravljanje sistemom. Do tada će se sistemom upravljati manuelno. Novi režim rada trebalo bi da obezbedi stabilnije snabdevanje vodom i manje gubitke u mreži.

U Ćićevcu je pre dvadesetak dana održan skup građana koji su protestovali jer kruševački “Vodovod” odlaže puštanje vode stanovnicima ove opštine koji se decenijama unazad vodom snabdevaju sa česama jer u lokalnom vodovodu ima nitrata i nitrita.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content