Poslanici iz Kruševca slali preteće SMS poruke!

Vesna Rakonjac (50), poslanica Srpske napredne stranke iz Kruševca, dobila je SMS poruke u kojima joj prete smrću, piše “Alo”.

Kako “Alo!” saznaje, Vesna Rakonjac, našla se na udaru žene iz Udruženja nestalih beba jer je kao član Odbora za prava deteta glasala da predlog Zakona o nestalim bebama uđe u skupštinsku proceduru!

Ovaj slučaj je poveren Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, koje je naredilo da se sprovede istraga i provere navodi uzemirujućih poruka.

Pretnje je uputila majka jedne otete bebe iz Kragujevca, koja je član Udruženja nestalih beba. Ogorčena što je u skupšinsku proceduru ušao predlog Zakona o nestalim bebama, na kojem insistira Savet Evrope, ona je svoj bes iskalila na Vesni Rakonjac. Pomenutim predlogom zakona predviđeno je da se roditeljima ukradenih bebe isplati suma od 10.000 evra ukoliko se na sudu dokaže da je dete oteto, pa je Vesni Rakonjac ogorčeno napisala: “Mala ti je poslanička plata! Oćeš još 10.000 evra? A? Znaš ti o kojih se 10.000 evra radi!” – navodi naš izvor blizak istrazi.

Kako “Alo” saznaje, Vesna Rakonjac je krajem decembra prošle godine prijavila da su joj sa nepoznatog telefonskog broja stigle dve čudne poruke bez potpisa.

Ubrzo posle njene prijave žena koja je slala poruke je identifikovana. Ona je pozvana na informativni razgovor i tada se ispostavilo da su lekarkine tvrdnje tačne. Zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naredio je da se pribave listinzi i na taj način proveri koliko puta je osumnjičena žena upućivala poruke, posle čega će biti odlučeno da li ima osnova da se protiv nje pokrene istraga – navodi izvor blizak istrazi.

Vesna Rakonjac nije želela da za medije komentariše slučaj sa pretećim SMS porukama.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content