Predstava za kraj

Sinoć je, u Pionirskom parku, održan završni deo projekta “Dečija svaštaonica”. Osmoro mališana (Maksim, Dunja, Luka, Dimitra, Hana, Andrej, Laza i Anita) predstavilo je svoj rad. Kroz kolaž glumačkih vežbica pokazali su ono što su u proteklom periodu spremali za mame, tate, bate, seke, drugare i naše sugrađane. Jovana Djorić, glumica, koja je kreirala i osmišljavala vežbe i javni nastup, kao i celokupan rad sa decom, kaže da se, ovog puta, najviše bazirala na vežbama koncentracije, tehnici glasa, vežbama oslobadjanja i sticanja samopouzdanja. Naravno, glumačke vežbice su bile prisutne kroz dečiju igru. Jer… gluma je, upravo to, igra.

“Cilj mi je bio da sa vežbicama poverenja, decu, različitih interesovanja i karaktera dovedem do toga, da svi funkcionišu kao jedan, jedno telo, kao prava grupa. Vodilja svega mi je bila rečenica Stanislavskog, VOLI UMETNOST U SEBI, A NE SEBE U UMETNOSTI.”, kaže Jovana.

“Dečija svaštaonica” je još jedan od projekata koji je podržan od strane grada Kruševca. Naravno, zdečija bog trenutne epidemiološke situacije, publike nije bilo u velikom broju. Prisustvovali su samo “najbliži”, koji su poštovali sve donete mere i propise.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content