ПРОМОЦИЈА ДОКУМЕНТАРНО-ИГРАНОГ ФИЛМА: „Љубав твоја и непослушност моја”

У суботу, 13. априла, у биоскопу „Крушевац“ од 20 сати биће приказан филм „Љубав твоја и непослушност моја“.

Овај документарно-играни филм заснован је на истинитој животној причи Луке Ђурапчевића из Подгорице, момка који је хук и песме са трибина заменио литургијским животом. Ради се о филму који има снажну поруку о покајању, и позиву на слогу међу закрвљеном браћом, пре свега припадницима навијачких група. Осим што прати турбулентан живот главног јунака кроз спортске утакмице, обилује и оригиналним снимцима из живота истог, а саговорници су многи познати духовници попут Архимандрита Саве (Високи Дечани), Протојерејa Никола Пејовић (Храм Христовог васкрсења у Подгорици), Јеромонахa Арсеније (Рибница), Јеромонахa Рафаило (Подмаине) итд.

Филм је рађен по благослову Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, и генерално уз велику укљученост саме СПЦ.

Премијера филма је одржана 5. марта у крипти Храма Христовог васкрсења у Подгорици. Након тога пројекције су одржане у већим градовима Црне Горе. У Србији је филм имао велику премијеру у Београду 25. марта у пуној МТС дворани и то је остала једина пројекција у нашој земљи. Град Крушевац ће бити први након Београда у коме ће се одржати премијера у Србији.

Пројекција ће бити хуманитарног карактера у сарадњи са Хуманитарном организацојом „Срби за Србе“ и хуманитарном организацојом „Млади за Космет“ и сви прилози ће бити намњени помоћи угроженим српским породицама и манастирима на Косову и Метохији, а под благословом Епархије крушевачке. 

Самој пројекцији ће претходити вечерња служба у цркви Лазарици, након које ће свештенство у присуству припадника навијачких група и верног народа служити помен за све навијаче настрадале у међусобним сукобима, одакле ће сви заједно кренути у кортеу центром града до биоскопа. Након филма ће наступити познати музички ансамбл „Фенечки бисери“.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content