PROTESTNI SKUP SAVEZA ZA SRBIJU: “Stop krvaim košuljama!”

U Kulturnom centru Kruševac večeras je održan protestni skup Saveza za Srbiju pod nazivom “Stop krvavim košuljama!”.

Pre početka skupa oko 500 pristalica Saveza za Srbiju iz Kruševca ali i Trstenika, Kraljeva, Niša i drugih gradova, prošetalo je glavnom gradskom ulicom uzvikujući parole protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Šetnja pristalica Saveza za Srbiju FOTO: CINK

Pre sedam dana došao sam u Kruševac da razgovaram. Kada su napali Bobana i mene, dok su me ušivali, rekao sam “Vratiću se!”. I evo me ovde pred vama. Nema tog nasilja koje će zaustaviti slobodu i pravdu. Od prošlog petka ja sam Kruševljanin po krvi!“, kazao je na početku svog govora Borko Stefanović, lider Levice Srbije.

On je istakao da je u “Rasadniku posađeno seme jedinstva”.

Svaki put kada dođemo u Kruševac znaće da im je ostalo još malo vremena”, dodao je Stefanović.

Konstantin Samofalov iz Socijaldemokratske partije naglasio je da “Kruševac procentualno ima više kriminalaca nego Beograd i bilo koji grad u Srbiji”.

U ovom gradu jedan čovek je tužilac, sudija i šerif. Zadatak direktora BIA je vodi brigu o građanima i njihovoj bezbednosti a u njegovom gradu tuku građane. Sram vas bilo gospodine Gašiću!”, kazao je Samofalov.

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri FOTO: CINK

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić je rekla da se nada “da je Gašić shvatio da žene u Srbiji ne kleče i da se neće saviti pred njim”.

Od metalnih šipki koje su spremili da nam lupaju glave napravićemo rešetke za zatvore u kojima će biti oni!“, obećala je Rakićeva.

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović istakao je da opozicija mora vratiti ideju “normalnosti i solidarnosti”.

Ova tiranija neće proći sama od sebe. Mi moramo da ispravimo kičmu, da pokažemo zube , da izađemo na ulicu i stavimo do znanja da to nećemo da trpimo. Veoma je važno što je zabranjeni grad Kruševac, makar na jedno veče, oslobođen. Ovo je početak bune na beogradske dahije i Aleksandra Vučića“, rekao je Obradović.

Prošlog petka u Kruševcu smo videli šta se dešava kada država i organizovani kriminal postanu jedno. Kada se to desi imate Crnu Goru. Crna Gora je zemlja u kojoj Milo Đukanović vlada već 30 godina a našu braću iz opozicije večeras hapse. Naš diktator ima ideal Mila Đukanovića. Nisu isti jer Milo Đukanović nije kukavica i nije nenormalan”, naglasio je Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke.

Jeremić je najavio da se na proleće naredne godine može očekivati referendum u vezi promene Ustava a nakon njega i izbori.

Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju FOTO: CINK

Svoj govor Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju je započeo rečima da “u istoriji Srbije nije bilo većeg lažova od Aleksandra Vučića”.

Mi nikoga ne mrzimo. Samo želimo da živimo u normalnoj zemlji gde šetnje nisu izraz demokratije već nešto normalno. Okupili smo se ovde jer ne želimo da bežimo već da se borimo za bolju Srbiju”, naglasio je Đilas i pozvao na miting opozicije koji će naredne subote biti održan u Beogradu.

Skupu u Kulturnom centru prisustvovali su i Milan Stamatović (Zdrava Srbija), narodni poslanik Đorđe Vukadinović, Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, Željko Veselinović (UGS Sloga), predstavnici Demokratske stranke Srbije i Pokreta slobodnih građana.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content