Radionica za ocenjivače vina

0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je finansiralo projekat pod nazivom “Unapređenje sistema ocenjivanja vina kroz edukaciju i digitalizaciju”. Cilj projekta je postizanje višeg nivoa kvaliteta srpskih vina kroz edukaciju ocenjivača i digitalizaciju sistema ocenjivanja kroz korišćenje digitalnih tehnologija u cilju bržeg i kvalitetnijeg ocenjivanja. Projekat realizuje Savez vinara i vinogradara Srbije.

Tokom realizacije projekta realizovane su različite aktivnosti: definisanje i testiranje softverskog paketa za ocenjivače vina, izvedeni treninzi za ocenjivače i odrađena je diseminacija rezultata projekta na različite načine.

Danas je u Kruševcu održana jedna od trening – radionica u okviru ovog projekta. Na kruševačkom Poljoprivrednom fakultetu dvadesetak polaznika je bilo u prilici da sazna više o degustaciji i ocenjivanju vina, ali i da nauči kako da u okviru degustacije koristi namenski izrađenu savremenu softversku aplikaciju.

Zainteresovani mogu preuzeti predavanje za ocenjivače preko sledećeg linka: Sistematski pristup degustaciji vina

Jedan od rezultata projekta su i Android aplikacije. Njih možete preuzeti na sledećim linkovima (za korisnike čiji je Android podešen na srpski jezik, aplikacije rade na srpskom):

Unapređenje kroz digitalizaciju i nove aplikacije stiže i u poljoprivrednu proizvodnju.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content