Reakcija lokalne vlasti u Trsteniku na nastup šefa odborničke grupe SNS

U Opštini Trstenik su oštro reagovali na nastup Dragana Vilimonovića, šefa odborničke grupe opozicione Srspke napredne stranke, I izjavu da “lokalna vlast finansira pedere”.

Vilimonović je na jučerašnjoj sednici lokalnog parlamenta kazao “Moram da se prekrstim jer imam informaciju da je iz budžeta opštine Trstenik finansirana LGBT populacija. Pederi. Moram da pitam ko je ovde normalan dao pare pederima iz opštine Trstenik?”

Ističemo da izrečeni navodi predstavljaju apsolutnu neistinu, pokušaj obmane građana kao i elementarno neznanje pomenutog odbornika. Opština Trstenik uzela je učešće na projektu koji za cilj ima prevenciju i besplatno testiranje građana i građanki Opštine Trstenik na HIV/AIDS. Sam nastup šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke narušio je ugled Skupštine opštine Trstenik i same Opštine Trstenik, zbog čega šef odborničke grupe SNS-a mora snositi političku, moralnu i svaku drugu odgovornost. – navodi se u saopštenju Opštine Trstenik.

Opština Trstenik je u saradnji sa Domom zdravlja Trstenik, Zavodom za javno zdravlje Kruševac i drugim javnim institucijama učestvovala u finansiranju navedenog projekta u okviru koga je realizovana i akcija testiranja više stotina građanki i građana Opštine na HIV/AIDS.

Učestvovanjem na ovom projektu Opština Trstenik je dala doprinos prevenciji i borbi protiv širenja ove bolesti, što će činiti i nadalje, jer za nas briga o zdravlju građanki i građana predstavlja prioritet. Paušalne ocene učešća na pomenutom projektu i neistinite izjave u vezi sa ovakvim i sličnim projektima neće negativno uticati na istrajnost Opštine Trstenik da i nadalje radi na podizanju svesti o značaju prevencije i zdravstvene zaštite, u cilju poboljšanja kvaliteta života i zdravlja građanki i građana Opštine Trstenik. – ističu u lokalnoj samoupravi.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content