SAOPŠTENJE STRANKE SLOBODE I PRAVDE: Jedna sijalica košta koliko sedam kompleta udžbenika!

Povodom postavljanja novogodišnje dekorativne rasvete i ugovora Grada Kruševca i kompanije “Keep Light” GO Stranke slobode i pravde izdao je saopštenje.

Na više lokacija JKP “Kruševac” je postavio dekorativnu rasvetu. Centar grada je okićen novim ukrasnim elementima, za čiju nabavku je pomenuto preduzeća, potpisalo ugovor sa kompanijom “Keep light” doo Beograd. Ugovorna cena iznosi neverovatnih 4,78 miliona € za 15 godina saradnje.

Samo u prethodne tri godine grad Kruševac je za kupovinu nove ulične rasvete i za remont stare izdvojio sredstva u visini od 64 miliona dinara, što je skoro dva puta više u odnosu na lokalni ekonomski razvoj za koji je u budžetu za narednu godinu predviđeno jedva 30 miliona dinara.

Tender koji je raspisan za održavanje gradske i postavljanje novogodišnje rasvete je namešten tako, da je samo kompanija “Keep Light” doo Beograd mogla da ispuni uslove tendera. Ista firma od 2014. godine dobija poslove održavanja rasvete i novogodšnjih ukrasa u skoro svim lokalnim samoupravama u Srbiji.

Grad Kruševac je pre 16. oktobra 2019. godine potpisao ugovor sa pomenutom kompanijom. Od tog trenutka, građani Kruševca jednu sijalicu gradske rasvete plaćaju 746€, dok u isto vreme, gradska uprava, učestalo već dve godine odbija predloge Stranka slobode i pravde za nabavku besplatnih udžbenika, overavanja zdravstvenih knjižica za građane koji to pravo ne mogu da ostvare na drugi način, nabavku sistema protivgradne zaštite za poljoprivredu, subvencija akciza za dizel gorivo za poljoprivrednike, ulaganja u mala i srednja preduzeća, sanaciju i renoviranje škola i vrtića. Jedna sijalica ulične rasvete košta i sedam  kompleta udžbenika za školarce.

Jasno je da uzurpatori grada ne brinu mnogo o prioritetima i stvarnim potrebama građana Kruševca jer bi u suprotnom shvatili da siromaštvo, beskućništvo, nerešene komunalne probleme, velike izdatke roditelja za udžbenike, lečenje najmlađih sugrađana prilozima građana, loše ekonomsko stanje privrednika, poljoprivrednika i preduzetnika i loš životni standard, neće rešiti sjaj, među nasjkupljih u Srbiji, novogodišnjih ukrasa. Sve izgleda lepo ali za preskupo u odnosu na materijalno stanje ogromne većine Kruševljana.

Naši prioriteti su potpuno drugačiji od prioriteta aktuelnih uzurpatora grada, koji sredstva svih građana Kruševca nemilice troše na SNS kozmetiku. Građani će već u aprilu moći da biraju do čega im je više stalo i jasno odluče da li su za tri dana praznovanja pod lampionima ili do udžbenika, obrazovanja, zdravlja, uslova lečenja i drugih za život, neophodnih stvari”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content