SAVEZ ZA SRBIJU PRETI: “Ako Jutka do srede ne podnese ostavku, dolazimo u Brus!”

Savez za Srbiju zatražio je od predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, koga je više žena optužilo za seksualno uznemiravanje, da podnese ostavku najkasnije do srede, 13. marta u 15 časova uz poruku da će ako to ne učini predstavnici Saveza doći do zgrade opštine Brus i da će tada “morati da podnese ostavku”.

S obzirom na to da predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, nasilnik koji je seksualno uznemiravao nekoliko žena, još uvek nije podneo ostavku, zahtevamo da to učini najkasnije do srede u 15 časova. Ukoliko to ne uradi, najavljujemo mu da ćemo doći u četvrtak u zgradu opštine Brus i da će morati da podnese ostavku, bez obzira što se poziva na zaštitu Aleksandra Vučića“, navedeno je u saopštenju.

Savez za Srbiju je ocenio da “čovek koji je zlostavljao Mariju Lukić i još nekoliko žena, pretio im i pri tome se pozivao na zaštitu koju ima od Vučića, ne sme više ni dana biti na čelu jedne opštine u Srbiji“.

Marija Lukić, oštećena u slučaju koji se vodi protiv Milutina Jeličića-Jutke, predsednika opštine Brus u ostavci, zatražila je policijsku zaštitu za sebe i članove porodice. Ona je navela da je u strahu zbog pretnji upućenih putem društvenih mreža

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content