ŠOK TERAPIJA U NAPRETKU: Zoran Milinković novi šef stručnog štaba

Danas je u Fudbalskom klubu Napredak predstavljen novi šef stručnog štaba Zoran Milinković.

U jesenjem delu sezone osvojili smo 30 bodova, u prvih sedam prolećnih kola samo četiri, iako smo zimus angažovali sedam novih igrača, na čelu sa iskusnim napadačem Alenom Melunovićem, koji je u prošlom prvenstvu bio naš najbolji strelac. Imamo 32 igrača u profesionalnom pogonu, od toga desetoricu iz Kruševca, što odavno nije bio slučaj. Iako nije krenulo kako smo želeli i očekivali, podržali smo nedavno trenera Stefanovića i ekipu, ali poraz od Voždovca doveo nas je u situaciju da strepimo po pitanju plej – ofa i morali smo da reagujemo. Epilog – naš novi šef stručnog štaba je Zoran Milinković, koga ne treba posebno predstavljati – istakao je direktor Vladimir Arsić.

Zoran Milinković je iskusan trener koji je u dosadašnjoj karijeri vodio veliki broj klubova.  Sa Partizanom je osvojio titulu prvaka  u prvenstvu 2014/15. Bio je na klupi Spartaka iz Subotice, Borca iz Banjaluke, Kolubare, grčkog Arisa, kiparskog Anortozisa…

-Čast mi je da radim u klubu svete i bogate istorije. Aktuelni trenutak nalaže da se konsolidujemo i uzmemo dovoljno bodova da se plasiramo u plej – of. To je naš kratkoročni cilj, a verujem da će se u međuvremenu iskristalisati i dugoročni ciljevi i da ćemo u doigravanju igrati sa najboljim srpskim klubovima, a potom učestvovati u realizaciji novih uspeha na zadovoljstvo svih koji vole Napredak. Poznajem veći broj igrača, sa nekima sam i sarađivao, i nema razloga da u predstojećem periodu ne pronađemo najbolja rešenja i povratimo stečeni imidž. Svi želimo da uživamo u utakmicama u doigravanju, u plej – ofu, a ne da strepimo za opstanak. Verujem da ova ekipa to može. Moji saradnici i ja, zajedno sa igračima, učinićemo sve da budemo ponos grada. Rukovodstvu kluba želim da se zahvalim na ukazanom poverenju, sa velikom verom da ću ga opravdati. Moj prvi saradnik je Alen Tupajić, sin Milijana Tupajića, koji je svojevremeno ispisivao Napretkovu istoriju plasmanom u Kup UEFA – rekao je Zoran Milinković u prvom obraćanju, kao šef Napretkove struke.

FOTO: www.fknapredak.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content