Srebro za Sergeja Lukića u Češkoj

Kruševljanin Sergej Lukić osvojio je srebrnu medalju na turniru Evropskog kupa u badmintonu za igrače do 17 godina održanom u Češkoj.

U finalu muškog singla, u kojem je bio prvi nosilac, naš reprezentativac je izgubio od trećeg nosioca, Hrvata Luke Bana, s 2:1 u setovima. Prethodno je Lukić savladao Austrijanca Tobijasa Garsiju Navasa, Čeha Martina Dostala, Hrvata Josipa Meglića, Čehe Jana Viktora i Jana Jantošika.

Marija Sudimac je poražena u drugom kolu u singlu, dok su miks Lukić – Sudimac i ženski dubl Sudimac – Sadaić eliminisani u četvrtfinalu.

Iscrpljujući ritam u poslednje vreme uzeo je danak na ovom turniru. To ne opravdava slabije partije koje su naši reprezentativci pružili u većini konkurencija, posebno u ženskom singlu i mešovitom dublu. Došlo je do pada koncentracije što su veoma dobri protivnici iskoristili. Sergej Lukić je ipak pokazao odličnu igru u singlu, ali u finalu je naišao na veoma raspoloženog Bana iz Hrvatske i posle neizvesnog meča u tri seta položio oružje. Nastavljamo sa pripremama za naredne turnire u iščekivanju najvažnijeg događaja ove godine, Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina“, kazao je trener Dragan Antić.

Na rang listi Evropske badminton konfederacije Sergej Lukić je treći dok je Marija Sudimac druga.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content