STRANKA SLOBODE I PRAVDE: Apelacioni sud smanji kazne napadačima na Borka Stefanovića

Tročlano veće Apelacionog suda u Kruševcu smanjilo je kazne napadačima na zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića, saopšteno je iz te stranke.

Kako se navodiu saopštenju, Miloš Šaponjić koji je 23.11.2018. u Kruševcu metalnim predmetom udario Stefanovića u potiljak je umesto četiri dobio 2 godine i 6 meseci zatvora dok su njegovim saučesnicima Marku Živkoviću i Danijelu Gmijoviću, kazne smanjenje sa tri i po, na dve godine i dva meseca.

Iz SSP napominju da je zakonska kazna za ovo krivično delo minimum 3 godine zatvora i navode da toliko danas u Vučićevoj Srbiji košta život opozicionara.

Ovakva presuda je donesena po nalogu Aleksandra Vučića koji je javno tvrdio da je udarac pesnicom u tuči glumaca jednako opasan kao i udarac metalnom štanglom u potiljak. Sve to je napravio kako bi sakrio da je napad na potpredsednika SSP Borka Stefanovića bila politička poruka kako će proći svi koji se suprotstave ovom kriminalizovanom režimu. Zato što znaju da imaju podršku samog vrha vlasti batinaši su se sve vreme smejali u sudnici, a svoju vernost su i za vreme trajanja postupka dokazivali tako što su učestvovali u akcijama SNS poput paljenja baklji po kruševačkim zgradama“, saopštila je Stranka slobode i pravde.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content