STRANKA SLOBODE I PRAVDE: Ko je postavio nove kamere u centru Kruševca?

Stranka slobode i pravde izdala je saopštenje povodom postavljanja kamera u centru Kruševca.

Saopštenje prenosimo u celini.

Početkom nedelje , tačnije u noći nedelje na ponedeljak u samom centru grada postavljene su desetine kamera koje su uznemirile sugrađane. Uzurpatori grada su se potrudili da nam pokažu da živimo između Orvelove “1984” i trilogije Gospodara prstenova gde Sauronovo oko sve mora da vidi i zna.

Nije ovo prvi put da se kamere postavljaju u centru grada. Podsećamo, da je od 2018. godine počelo postavljanje kamera u užem gradskom jezgru, a da do danas nismo saznali razlog postavljanja kamera i da li su to obične kamere ili kamere sa biometrijskim nadzorom koje su inače zabranjene?

Zbog svega navedenog Gradski odbor Stranke slobode i pravde Kruševac postavlja sledeća pitanja gradskoj upravi i policijskoj upravi Kruševac:

1) Ko je odobrio i postavio nove kamere u centru grada?
2) Da li su postavljenje obične kamere ili biometrijske kamere za prepoznavanje lica?
3)Da li vam je poznatao da trenutni Zakon o policiji zabranjuje sprovođenje biometrijskog nadzora nad građanima?
4) Ko ima uvid u snimke sa kamere, čije su one vlasništvo i koliko dugo se snimci čuvaju i da li će na istim nedostajati 2 minuta?
5) Koliko je koštala nabavka, koliko postavljanje ovih kamera i ko je nabavku sproveo, na koji način i ko je dobavljač?

Sva pitanja, Stranka slobode i pravde će takođe i zvanično zatražiti od pomenutih službi i institucija.

Građani Kruševca nemaju poverenje u aktuelni režim koji je zloupotrebio sve aspekte društvenog života svih Kruševljana, a poražavajuća je i činjenica da je SNS totalno degradirala i uništila poverenje u Policiju Srbije u koju građani Srbije nemaju sigurnost. SNS već deceniju pokušava da uzurpira zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast i iskorišćava ih u privatne, stranačke svrhe (afere Doljevac naplatna rampa, Sekretarka MUP Dijana Hrkalović, prebijanje demostranata na ulicama i ophođenje prema ljudima na blokadama, povlačenje sa lica mesta i prepuštanje Zakona batinašima i SNS falangama, klan Belivuk sa značkama policije i BIA i dr.)

Stranka slobode i pravde, uz sve navedeno, zna i veruje da u srpskoj policiji i dalje radi većina časnih i poštenih službenika koji vrednuju sve ljude podjednako, poštuju svoj životni poziv i koji će braniti ugled svoje profesije i služiti Zakonu i građanima Srbije, bez obzira na sve političke okolnosti koje Srbiju zadese”, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content