UDRUŽENJE “ROMANI ASVIN”: Završna konferencija projekta ,,Mentori na klik”

U Kruševcu je održana završna konferencija projekta “Mentori na klik” koji je realizovalo udruženje “Romani Asvin”.

Ovom konferencijom završen je program mentorstva za romske student i studentkinje kojim smo obuhvatili ukupno 43 studenta na nivou Srbije“, kaže Alma Kajtazi, predsednica udruženja ,,Romani Asvin” i dodaje. 

Završna konferencija programa “Mentorstvo na klik”

U Republici Srbiji ukupan broj studenata sa afirmativnom merom za pripadnike romske  nacionalnosti ima ukupno 240 upisanih studenata/kinja, što čini trećinu studenata  romske nacionalnosti koje je udruženje,,Romani Asvin” ovim projektom obuhvatilo. Uspešnost projekta karakterišu i prepoznatljivost programa na društvenim mrežama sa više od 105.000 pregleda. Ostvarili smo saradnju sa ukupno 11 fakulteta na nivou Srbije, a ukupno je ovaj projekat podržao rad 17 metora sa 16 fakulteta na sva četiri Univerziteta u Srbiji“.

O neophodnosti ovakvih programa govorili su studenti i mentori u okviru javne diskusije koje je organizovano u okviru konferencije. Jedna od govornica Milena Reljić istakla je neophodnost ovakvih programa za romske student i studentkinje i želju mentija da nastave svoje visoko obrazovanje i u drugim upisnim rokovima.

Programom udruženje ,,Romani Asvin” obuhvatilo je ukupno šestoro brucoša koji su se spremali za polaganje prijemnih ispita zajedno sa njihovim mentorima koji su im bili podrška u pripremama. Od šestoro studenata njih troje je upisalo fakultet, dok troje studenata koji nisu upisali fakultet se sprema za polaganje prijemnog ispita u drugom upisnom roku.

Na kraju konferencije organizovana je svečana dodela sertifikata za mentore i dodela diploma za studente koji su učestvovali u program mentorstva ,,Mentori na klik”.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content