USVOJEN BUDŽET ZA 2019. GODINU: Kruševac dobija Avantura park na Jastrepcu i Dino park

Budžet Grada Kruševca u narednoj godini iznosiće nešto više od tri ipo milijarde dinara a predviđena je izgradnja Avantura parka na Jastrepcu, Dino parka i teretana na otvorenom.

Ukupni prihodi i primanja i ukupni rashodi i izdaci planirani su u iznosu od tri milijarde i 534 i po miliona dinara. Od toga tri milijarde i 389 miliona su sredstva iz budžeta, a 145 i po miliona dinara su sredstva iz drugih izvora budžetskih korisnika.

Obrazlažući predlog budžeta na 20. sednici Skupštine Grada Kruševca, pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj Miroljub Ćosić naglasio je da je Kruševac jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema dugovanja i da trenutno na računu grada ima blizu 400 miliona dinara.

Prema Programu razvoja Grada Kruševca za 2019. godinu jedan od prioriteta je izgradnja Avantura parka na području izletišta Jastrebac,  za šta je Ministarstvo turizma izdvojilo 25, a Grad Kruševac 12 miliona dinara.

U planu je i eksproprijacija Garskog potoka kao i kupovina više od 3,5 hektara zemljišta od HI Župa. U tom prostoru će se u 2019. godini godini razviti start ap biznisi za porodična preduzeća

Programom razvoja predviđene su rekonstrukcije ulica u Srnju, Gornjem Stepošu, Nauparu, Ćelijama, Crkvini, Šašilovcu, Beloj Vodi, Malom Golovodu, Maloj Reci, Krušincu i Čitluku, kao i saobraćajnica u Ujedinjenim nacijama, ulice Timočke bune koja će povezivati Novo groblje, te rekonstrukcija Šumatovačke ulice.

Planirana je izgradnja infrastrukture na Novom groblju vredna 10 miliona dinara, kao i izgradnja vodovodne mreže za seoska naselja Kamenare, Modrica, Dvorane, Grkljane…

U narednoj godini u Kruševcu će biti izgrađena i dva kružna toka, na raskrsnici Hajduk Veljkove i ulice Nikole Tesle odnosno na Istočnoj obilaznici.

Za 2019. godinu predviđena je i izgradnja Trga glumaca, izgradnja Dino parka i teretane na otvorenom u naselju Ujedinjene nacije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content