Usvojen budžet za narednu godinu

Na sednici Skupštini grada Kruševca većinom glasova usvojena je Odluka o budžetu grada Kruševca koja predviđa da će u narednoj godini lokalni budžet biti tri milijarde i 39 miliona dinara.

Odlukom o budžetu utvrđuju se ukupni prihodi i primanja i ukupni rashodi i izdaci od tri milijarde i 39 miliona dinara. Dve milijarde i 700 miliona biće prihodi budžeta i 338 miliona dinara sredstava iz drugih izvora budžetskih korisnika.

Gradonačelnik Dragi Nestorović podsetio je da su 30. juna 2012. godine Grad Kruševac i tri javna preduzeća, JKP Vodovod, Gradska toplana i JKP Kruševac imali kreditna zaduženja od 654 miliona dinara, dok su ona 30. novembra 2015. godine bila nešto više od 226 miliona dinara.

Nestorović je istakao da se zaduženja i dubioze kruševačkih preduzeća mere desetinama milijardi dinara i podsetio da za “Jastrebac”, Fabriku ulja i “Savremeni dom” nema rešenja u ovom trenutku”.

Predstavnici opozicije smatraju da je budžet nerealan, a Desimir Pavlović je kazao da je “vlasti važnije da se reklamira u medijima nego da brine o zdravlju sugrađana”.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content