“Vrnjački karneval”

U Turističkoj organizaciji Vrnjačke Banje očekuju da će ovogodišnji “Vrnjački karneval” privući nekoliko desetina hiljada posetilaca iz Srbije i inostranstva.

Verujemo da će takve zvezde kao što su “Parni valjak”, Manjifiko, “Legende”, “Crvena jabuka”, Saša Matić, Dara Bubamara, Leontina i “Zvezdice”, Dejan Petrović Big Bend biti magnet za posetioce, a kada se tome dodaju karnevalske grupe predvođene Brazilkama to će biti pravi doživljaj za pamćenje”,  kaže direktor karnevala Nebojša Bogićević.

Prvi međunarodni “Vrnjački karneval” održan je 2005. godine i objedinio je preko 40 različitih zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija.

Centralno dešavanje “Vrnjačkog karnevala” je velika međunarodna karnevalska povorka  koja je 2005. godine okupila 34 karnevalske grupe iz zemlje i inostranstva. Karnevalska povorka je brojala preko 1.500 učesnika. Već tokom drugog karnevala formira se i dečija karnevalska povorka, a “Vrnjački karneval” postaje član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).

“Vrnjački karneval” danas zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i, uz Guču i Exit, je najveća turistička manifestacija u Srbiji.

Ove godine XII po redu “Vrnjački karneval” okupiće veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Od 10.-17.jula , karneval će okupiti preko 4.500 učesnika, kako domaćih, tako i iz zemalja bivše Jugoslavije, zatim iz Rumunije, Bugarske, Brazila, Grčke, Kipra, dok će oko 300.000 posetilaca uživati u ovoj manifestaciji.

Centralni događaj karnevala  je velika međunarodna karnevalska povorka koja će se održati 16.jula sa početkom u 20 sati  dok je povorka za najmlađe, rezervisana za 13.juli sa početkom u 19 sati.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content