ZAHTEV INSPEKCIJI: “Proverite ko danas radi a ko je otišao u Beograd!”

0

Levica Srbije obratila se nadležnim inspekcijskim službama sa zahtevom da izvrši proveru brojnog stanja zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama.

Pozivamo vas da po hitnom postupku izađete na lice mesta u PU “Nata Veljković” u Kruševcu, kao i u OŠ “Dositej Obradović”, OŠ “Vuk Karadžić”, JP “Vodovod” Kruševac, JKP “Gradska toplana” Kruševac i u Gradsku upravu Kruševac radi utvrđivanja činječnog brojnog stanja zaposlenih u pomenutim preduzećima i ustanovama u toku zakonski propisanog radnog vremena zaposlenih, a sve zbog prijava građana Kruševca da zaposleni nisu na svojim radnim mestima.

Autobusi parkirani ispred Dečje ustanove “Nata Veljković”

Takođe, molimo Vas da pogledate fotografije u prilogu koje jasno pokazuju zloupotrebe nekih od navedenih preduzeća, gde autobusi jasno označeni stranačkim obeležjima izlaze iz JP “Vodovod” Kruševac, i u koji ulaze zaposleni u PU “Nata Veljković” ispred iste ustanove. Sve se ovo dešava u 10 časova, u toku radnog vremena, na dan četvrtak, 17.1.2019 godine.

Takođe, primili smo prijave od roditelja đaka, da direktor OŠ “Dositej Obradović”, kao i direktor OŠ “Vuk Karadžić” nisu na svojim radnim mestima, zajedno sa još nekoliko zaposlenih u pomenutim školama, nastavnicima i pomoćnim osobljem.

Pozivamo vas da hitno reagujete, sačinite zapisnik,  evidentirate sve zloupotrebe koje se evidentno dešavaju, a koje se tiču svih građana Kruševca. Građani Kruševca očekuju odgovore.

 Mi smo o svemu i ovom pozivu obavestili javnost i medije i nadamo se vašem brzom odgovoru i reakciji, kao i izveštaju.

 Želimo samo da vas obavestimo da se na vaš kontakt telefon u Kruševcu  037 440 478  niko ne javlja od 8 časova jutros pa sve do ovog trenutka, 13 časova. Plašimo se da su i vaši zaposleni van svog radnog mesta, te vas molimo za hitan odgovor i po ovom pitanju”, navodi se u dopisu Levice Srbije.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content