Završni panel projekta “Vršnjačko nasilje – društvena odgovornost”

Centar za istraživačko novinarstvo u četvrtak organizuje završni panel projekta “Vršnjačko nasilje – društvena odgovornost” koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Panel će biti održan u maloj sali Kruševačkog pozorišta u četvrtak, 17. marta, od 13 do 15 časova, a poziv za učešće upućen je svim kruševačkim osnovnim i srednjim školama, kao i svim institucijama koje se bave problematikom vršnjačkog i maloletničkog nasilja.

Panel je finale četvoromesečnog istraživačkog projekta o temi koja je aktuelna u našem gradu i Srbiji, uopšte. Tokom rada na projektu obavili smo razgovore sa više od 20 kompetentnih sagovornika, sproveli istraživanje u jednoj osnovnoj i jednoj srednjoj školi. Objavljeno je 12 analitičkih tekstova u kojima smo pokušali da identifikujemo uzroke vršnjačkog nasilja, odnos institucija prema ovoj negativnoj pojavi, ali i da ukažemo na moguća rešenja za prevenciju”, objašnjava Slaviša Milenković, predsednik Centra za istraživačko novinarstvo.

Projekat “Vršnjačko nasilje – društvena odgovornost” je, pored analize postojećeg stanja, pokušao da deci i mladima ukaže na pozitivne primere. U segmentu projekta “Biram prijateljstvo” poznati Kruševljani – sportisti, glumci, pevači, novinari, uputili su poruku o značaju drugarstva, prijateljstva i tolerancije, dok su učenici Osnovne škole “Nada Popović” svoj stav izrazili kroz likovne radove.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content