Zimski uslovi

Na putevima Rasinskog okruga saobraćaj se odvija veoma teško, jer veći deo saobraćajnica nije očišćen od snega. Zbog snežnih padavina, pojačanog vetra, manjih snežnih nanosa, snega na kolovozu i pojačanog saobraćaja česti su zastoji u saobraćaju, a vozače očekuje na pojedinim deonicama i usporena vožnja, posebno na prilazima Kruševcu. Apelujemo na vozače da imaju više strpljenja, drže veće odstojanje između vozila i da na put kreću isključivo sa zimskom opremom.

snegPut prema Kopaoniku iz pravca Brzeća je prohodan uz obaveznu upotrebu lanaca, a slična situacija je i iz pravca Jošaničke Banje.

Većina lokalnih puteva u okruženju Kruševca, Brusa, Aleksandrovca, Trstenika i Varvarina nije očišćena od snega, a autobuske linije prema najudaljenijim planinskim selima su skraćene.

U kruševačkom kraju autobusi idu do Cerove, Malog Šiljegovca, Resavice i Male Reke, tako da su udaljenija mesta ostala bez autobuskog gradskog prevoza. Autobuski saobraćaj se odvija do sela Stanci, prema Makrešanu do prve stanice, za Sebečevac do Doljana, prema Bovanu do Pasjaka, za Jastrebac do sela Buci i za selo Parcane do Krčina.

Situacija nije sjajna ni u centru Kruševca, gde većina ulica i trotoara nije očišćena, pa su zbog nevolja građana učestali telefonski pozivi Komunalnoj policiji.

Kako mediji prenose, zbog nečišćenja snega na ulicama i trotoarima još nije izrečena ni jedna mandatna kazna, a ona za fizička lica iznosi 5.000 dinara.

I u narednim danima (do sredine nedelje) u Kruševcu i okolini se očekuju niske temperature, mraz i poledica na putevima, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja, a pešacima se sugeriše da se bez preke potrebe uzdrže od izlazaka na ulice i trotoare, koji su već sada zaleđeni.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Buca says

    Strašno. Na samo tri kilometra od Spomenika, od parunovačke pošte pa kroz Parunovac ulica je takoreći neprohodna. Ovako nešto kod prvog snega i to početkom januara je skandalozno. Zamislimo da je Ceca htela da potroši neki evro od onih 80.000 i poželela da prošeta malo dalje od centra. Kako bi se obrukali. Nije mi do Parunovčana, ali Ceca.

Comments are closed.

Skip to content