Zlato za Luku Milića na turniru u Grčkoj

Kruševljanin Luka Milić osvojio je zlatnu medalju na turniru Svetskog kupa u badmintonu za juniore „Hellas Junior 2017“ na kojem je takmičarima iz Srbije pripalo 15 medalja od čega osam zlatnih.

Luka Milić je osvojio zlatno odličje u muškom singlu u kategoriji do 17 godina pobedivši u finalu Turčina Jusufa Jašara sa 2:1. Prethodno je naš reprezentativac, koji je bio postavljen za prvog nosioca, nanizao četiri pobede, sve bez izgubljenog seta. U drugom kolu bio je bolji od Tajfuna Tasdemira (Turska), u trećem od Georgiosa Ciolisa (Grčka), u četvrtfinalu od Vojteha Lapačeka (Češka), a u polufinalu od Azmija Kovimuramadhonija (Indonezija).

Čak 15 odličja, od čega je osam bilo najsjajnijih, blistav je skor srpskih igrača i igračica na „Hellas Youth International 2017“. U uzrasnoj kategoriji igrača do 15 godina osvojeno je pet medalja, a u glavnoj ulozi našao se Mihajlo Tomić koji je osvojio zlata u muškom singlu, u muškom dublu sa Viktorom Petrovićem i u mešovitom dublu sa Sarom Lončar.

Sjajan skor u ovoj uzrasnoj konkurenciji upotpunili su Lončareva sa zlatom u ženskom singlu i Petrović sa srebrom u muškom siglu. U dve godine mlađem uzrastu Petrović je bio najbolji u muškom singlu, u kojem je Vanji Rašeti pripala bronza.

U ženskom singlu Anđela Vitman je osvojila srebro, a Nina Bogdanović bronzu, dok je u ženskom dublu Natalija Boharević u paru da Bugarkom Joanom Jordanovom prigrabila zlato. U mešovitom dublu ove uzrasne kategorije srpskom badmintonu pripale tri medalje. Zlatnu su osvojili Petrović i Bogdanovićeva, srebrnu Rašeta i Vitmanova, a bronzanu Miloš Dimitrijević i Boharevićeva.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content