Beogradizacija sporta u Srbiji

 
Nacionalna koalicija za decentralizaciju pruža podršku upravama Vaterpolo kluba Nais i Vaterpolo kluba Šabac  koji protestuju zbog ignorantskog odnosa RTS-a prema ovim klubovima.
Ovi klubovi  su poslali protestno pismo Radio Televiziji Srbije žaleći se na spornu odluku javnog servisa da od dve utakmice polufinala Kupa Srbije prenosi drugu po redu Partizan – Zvezda, a ne i utakmicu Nais – Šabac.
Smatramo da je odluka uredništva neprihvatljiva i ilustruje centralizaciju javnog servisa za koji svi građani/ke Srbije jednako plaćaju pretplatu.

Zahtevamo od RTS-a da se na protestno pismo klubova odgovori i da se ne ignorišu njihovi zahtevi.

Svi građani Srbije i njihovi interesi bi trebalo da budu jednako važni dok ovom odlukom RTS zapostavlja svoju ulogu da bude u službi svih građana.

Tražimo objašnjenje od kolegijuma RTS-a zašto su navijači Niša i Šapca lišeni zadovoljstva da gledaju prenose svojih klubova preko javnog servisa ako na to imaju pravo?

Hoće li odgovorni u RTS-u da isprave ovaj propust, osiguraju da se iste greške ne ponavljaju i omoguće da 16. i 17 decembra i “navijači iz unutrašnjosti” ostvare pravo da znaju sve?”, navodi se u saopštenju VK Nais i VK Šabac.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content