BRUSKA DILEMA: Sednica na kojoj će se odlučivati o Jutkinoj ostavci krajem marta ili početkom aprila

Predsednik Skupštine opštine Brus Miroslav Panić rekao je da će verovatno krajem marta ili početkom aprila biti zakazana sednica lokalnog parlamenta na kojoj će se raspravljati o ostavci predsednika opštine Milutina Jeličića Jutke, kome se sudi za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje.

Panić je za Insajder rekao da je teško okupiti odbornike koji “ne reaguju baš sa oduševljenjem” na zakazivanje sednice o smeni Jeličića.

Već sam kontaktirao neke odbornike. Da vam kažem, reakcija nije bila baš pozitivna. Oni su izabrani na njegovoj listi, a na sednicu na kojoj će se raspravljati o njegovoj ostavci ne reaguju sa oduševljenjem“, rekao je predsednik Skupštine Brusa.

Milutin Jeličić podneo je ostavku na mesto predsednika opštine 14. marta, kada je taj dokument dostavio parlamentu u tom gradu.

Protiv predsednika opštine Brus sedam žena je podnelo krivične prijave za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja.

Optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, koja je dve godine radila kao njegova sekretarica.

Insajder je podsetio da se protiv Jeličića vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Izvor: Insajder.net

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content