HUMAN GEST UČENIKA IV-5 ODELJENJA MEDICINSKE ŠKOLE: Novac namenjen kupovini majica donirali za lečenje malog Đorđa!

0

Maturanti iz IV-5 odeljenja Medicinske škole novac namenjen kupovini majica donirali su kao pomoć za malog Đorđa Gajića.

Predlog je potekao od našeg profesora Stevana Pavlovića.  Idejaje bila da ne kupujemo maturske majice već da novac namenjen za njihovu kupovinu doniramo nekom bolesnom detetu. Novac je prikupljen u kratkom roku a radi se o sumi od 16.500 dinara. Odlučili smo da novac doniramo malom Đorđu jer se radi o detetu iz Kruševca a novac je uplaćen pre par dana“, kazala nam je, u ime svojih školskih drugova Minja Zdravić.

Učenici IV-5 kažu da im nije bio cilj da se hvališu svojim gestom već da podstaknu i druge ljude iz Kruševca da pokažu svoju humanost i pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

Porodici Gajić puno bi značilo da im se pomogne u prikupljanju novca za operaciju malog Đorđa. Oni su obavešteni o našoj donaciji i izrazili su zahvalnost”, dodaju učenici IV-5 Medicinske škole, budući fizioterapeutski tehničari.

Usled komplikacija prilikom porođaja, Đorđe Gajić  je rođen u asfiksiji i biva nekoliko puta reanimiran. Odmah po rođenju je upućen na Institut za majku i dete u Beogradu, gde provodi prve nedelje svog života i gde je dobio prvu u nizu dijagnoza.

Sindrom West, to jest najteži oblik epilepsije. Na žalost, sve to je ostavilo traga, tako da Đorđe nije napredovao onako kako je trebalo. Odmah je krenuo na fizikalne terapije, lečenje u banjskim uslovima… Kasnije je dijagnostifikovana cerebralna paraliza.

Đorđe ni danas ne hoda, ne sedi, ne govori i ima oštećenje vida. Nakon mnogo pokušaja fizikalnih terapija kako u Sokobanjskoj tako i u kućnim uslovima, banjskih lečenja, kao i kod mnogih terapeuta i doktora, zatim operacija fibrotomije u Ćupriji, Đorđevo stanje se malo popravilo, tako da mu je sada ponovo potrebna operacija kao i nabavka ortopedskog pomagala.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content