Komemoracija povodom smrti gradonačelnika Nestorovića

U prepunoj sali Kruševačkog pozorišta održan je komemorativni skup povodom smrti gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića.

Nakon desetominutnog filma sa izvodima iz Nestorovićevih nastupa na televiziji prisutnima su se obratili vladika kruševački David i Bratislav Gašić, direktor BIA.

-Pozdravljam tvoju darovitost, prosvećenost i posvećenost, osećaj za pravdu i tradiciju. Otmenost svog grada si uvek nosio sa sobom i u sebi. Ponosan sam što sam te poznavao a svakom Kruševljaninu je čast što si bio gradonačelnik. – istakao je u kratkom govoru Gašić kojeg je 2014.godine Nestorović nasledio kao gradonačelnik Kruševca.

U ime Službe protokola Gradske uprave emotivnim govorom od bivšeg gradonačelnika se oprostila Snežana Drašković.

-Smisao je ono što ste nam ostavili kao zaostavštinu. Uvek i na svakom mestu bili ste čovek. Govorili ste malo a činili puno. Imali ste meko i čisto srce a to i takvo srce nije izdržalo. – rekla je Draškovićeva.

Dragi Nestorović je preminuo 21.oktobra na Tajvanu, od srčanog udara.

Dužnost gradonačelnika obavljao je od 30.aprila 2014.godine pa sve do svoje smrti. Pre nego što je postao gradonačelnik 29 godina je radio kao mašinski inženjer u IMK „14.oktobar“ čiji je generalni direktor bio od 2013. do 2014.godine.

U Kruševcu je 1.decembar proglašen za Dan žalosti a zastave ispred javnih institucija su spuštene na pola koplja.

Dragi Nestorović će biti sahranjen danas na Starom groblju u Kruševcu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content