Luki Miliću bronza na Prvenstvu Balkana

Kruševljanin Luka Milić osvojio je bronzanu medalju u singlu na Prvenstvu Balkana za seniore održanom u Grčkoj.

Do polufinala naš reprezentativac je stigao pobedama nad Grkom Nikolaosom Koulakidisom (2:0) i Turčinom Alijem Kurtom (2:0). U borbi za finale izgubio je od Bugarina Danijela Nikolova (2:0).

Pobedom nad Bugarkom Hristomirom Popovskom (2:0) među četiri najbolje na Balkanu u ženskom singlu stigla je i Marija Sudimac. Na žalost, naša reprezentativka je u polufinalu poražena od Turkinje Neslihan Jigit (2:0).

Do bronzanog stigao je i srpski ženski dubl Sara Lončar, Nataša Pavlović. Njih dve su u četvrtfinalu savladale Moldavke Eleni Moutevelidou i Irini Tentu (2:1), dok su u borbi za finale izgubile od turske kombinacije Bengisu Erketin, Nazlikan Inci (2:0).

Četvrto odličje, takođe bronzano, delo je našeg mešovitog dubla Andrija Doder, Sudimac. U prvom kolu srpski miks je pobedio domaće takmičare Ahilleasa Cartsidisa i Teodoru Lamprianidou (2:0), u drugom njihove sunarodnike Petrosa Tentasa i Irini Gougleri (2:0), ali su u polufinalu poražen od Bugara Aleksa Vlara i Dimitrije Popsojkove (2:0).

Pre takmičenja u pojedinačnim konkurencijama u Grčkoj je održan ekipni šampionat na kojem je srpski tim u sastavu Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Nenad Milošević, Marija Sudimac, Sara Lončar i Nataša Pavlović osvojio bronzanu medalju. Naša reprezentacija je takmičenje u grupi završila na drugom mestu sa pobedom nad Grčkom (5:0) i porazom od Turske (4:1). U polufinalu Srbije je izgubila od Bugarske (3:0) koja je na kraju osvojila trofej.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content