OPOZICIJA NAJAVILA ZAJEDNIČKI NASTUP: Potpisan Sporazum o saradnji

Predstavnici kruševačkih odbora šest opozicionih stranaka i sindikata „Sloga“ potpisali su na Trgu glumaca Sporazum o saradnji na predstojećim lokalnim izborima.

Sporazum o saradnji potpisali su predstavnici šest opozicionih stranaka i Sindikata “Sloga” FOTO: Fejsbuk

Sporazum su potpisali predstavnici lokalnih odbora Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Stranke „Srbija Centar“, Socijaldemokratske stranke Srbije, Narodnog pokreta Srbije, stranke „Novo lice Srbije“ i sindikata „Sloga“.

Po rečima predstavnika stranaka Sporazum se odnosi na tehničku saradnju pre i tokom izbora ali ne znači formiranje predizborne ili postizborne koalicije.

Potpisnici će sarađivati u svim fazama izbornog pocesa, kontrole biračkih spiskova, konstituisanja Gradske izborne komisije, biračkih odbora, rada tih tela u pripremi i realizaciji izbora kao i postupaka koji slede nakon zatvaranja biračkih mesta, a sve u cilju odbrane iskazane izborne volje građana“, navodi se u Sporazumu.

Stranke potpisnice Sporazuma su se obavezale da nakon proglašenja izbornih rezultata ni pod kojim uslovima neće stupiti u koalicioni i politički savez sa strankama koje su u Kruševcu trenutno na vlasti.

FOTO: Fejsbuk

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content