Otvorena Kancelarija za razvoj socijalnog preduzetništva

0

U Kruševcu je počela sa radom Kancelarija za razvoj socijalnog preduzetništva, prva tog tipa u Srbiji.

Svečano otvaranje Kancelarije za razvoj socijalnog preduzetništva u Kruševcu FOTO: CINK - S.Milenković
Svečano otvaranje Kancelarije za razvoj socijalnog preduzetništva u Kruševcu FOTO: CINK – S.Milenković

Pokretanje Kancelarije za razvoj socijalnog preduzetništva je ključna aktivnost projekta čiji je cilj razvoj socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu. Kruševac je prvi grad u Srbiji koji je otvorio ovakvu instituciju jer u Beogradu, od 2013.godine, postoji Centar za razvoj socijalnog preduzetništva. Ovo bi trebalo da bude čvorna tačka i institucija koja će da pomogne umrežavanje socijalnih preduzetnika a samim tim podstiče razvoj ekonomije i doprinosi smanjenju nezaposlenosti. – objašnjava Nenad Krstić iz Udruženja građana „Evrokontakt“ koje je partner Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga na ovom projektu.

Projekat „Razvoj socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu“ je vredan 2,5 miliona dinara i finansijski je podržan od Razvojne agencije Srbije. Planirano je da traje do januara 2018.godine a u narednoj fazi biće urađeno mapiranje potencijala šest lokalnih samouprava u Rasinskom okrugu.

Sve osobe koje nameravaju da pokrenu posao koji bi imao socijalni karakter moći će da na jednom mestu saznaju specifičnosti socijalnog preduzetništva i šta je sve potrebno da bi se pokrenulo poslovanje koje bi imalo takav karakter. – ističe Maja Džunić koja će raditi u Kancelariji za razvoj socijalnog preduzetništva.

 

Можда вам се допадне и Више од овог аутора

Оставите одговор

Ваша е-маил адреса неће бити објављена.

four + thirteen =

Skip to content