U Rasinskom okrugu 78 nastavnika tehnološki višak

0

Prema podacima Unije sindikata prosvetnih radnika, većinskog sindikata u Kruševcu i okolini, na listi tehnoloških viškova u Rasinskom okrugu je 78 radnika u nastavi i u vannastavnim angažovanjima.

Među tehnološkim viškovima najviše je profesora engleskog – 14, potom sedam profesora fizičkog, po pet profesora geografije i likovnog te po četiri profesora informatike, matematike, muzičkog i srpskog.  Na listi sa nepunim radnim vremenom nalazi se 180 zaposlenih u školama i vaspitno obrazovnim ustanovama u Rasinskom okrugu. – ističu u Uniji sindikata prosvetnih radnika za Rasinski okrug.

U protekloj školskoj godini na području Rasinskog okruga preuzimanjem je rešeno pitanje 41 zaposlenog u prosveti koji su delimično ili potpuno ostali bez norme. Na početku ove školske godine preuzimanjem je rešeno 19 slučajeva.

Direktori pojedinih škola nisu u potpunosti poštovali rokove za razmatranje predatih zahteva radnika i apelujemo da se to ne ponavlja i ne vrši opstrukcija procesa preuzimanja kako bismo i ove školske godine, kao i prethodne, uspešno realizovali ovaj odgovoran zadatak. – dodaju u Uniji sindikata prosvetnih radnika.

Broj učenika u Rasinskom okrugu se iz godine u godinu smanjuje. Ove školske godine u Kruševcu je upisano 1.059 prvaka, 22 manje nego prošle godine.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content