Po dva zlata za Mariju i Sergeja u Zagrebu!

Na Evropskom kupu za igrače do 17 godina, Zagreb U17 Open 2018, srpski igrači i igračice su trijumfovali u četiri od pet konkurencija – muškim i ženskim singlovima i dublovima.

Ovom impresivnom skoru trebalo bi dodati i bronzu u mešovitom dublu.

Mihajlo Tomić i Sergej Lukić na pobedničkom postolju u Zagrebu

Sergej Lukić je izdominirao u muškom singlu gde je bio peti nosilac. Nakon ubedljivih pobeda nad Austrijancem Arminom Sarosijem (2:0), Slovakom Patrikom Papanekom (2:0), Slovencem Mihom Mastenom (2:0), Poljakom Mikolajem Simanovskim (2:0) u finalu bacio na pleća Španca Gabrijela Fernandeza (2:1).

Pored zlata u ovoj konkurenciji Lukić je prigrabio i najsjajnije odličje u muškom dublu, u paru sa svojim reprezentativnim kolegom Mihajlom Tomićem. Njih dvojica su u meču za trofej bili ubedljivi protiv španske kombinacije Alehandro de Pablo, Gabriel Fernandez (2:0). Prethodno su očitali lekciju Poljacima Karol Budnom i Mikolaju Simanovskom (2:0), Austrijancima Kaiu Niderhuberu i Mihaelu Tomiću, te poljsko-srpskoj kombinaciji Jakubu Melaniuku i Stefanu Mijatoviću.

Presrećan sam što sam osvojio dva zlatna odličja u Zagrebu. Iako sam odigrao mnogo mečeva uspeo sam da zadržim fokus tokom celog turnira, posebno u finalnim duelima. Ovo mi je još jedno novo, ujedno i prelepo, iskustvo na međunarondoj sceni“, kazao je Sergej Lukić.

Marija Sudimac, najbolja igračica turnira u Zagrebu

Marija Sudimac je i u Zagrebu nastavila pobedničku seriju na međunarodnoj sceni u konkurenciji igrača do 17 godina koja traje dugo vremena. Do trofeja u ženskom singlu, u kojem je bila prvi nosilac, stigla je u velikom stilu, dozvolivši u finalu domaćoj takmičarki Barbari Janičić svega 13 poena (2:0). Na putu do okršaja za zlato Sudimčeva je bila neumoljiva u duelima sa našom reprezentativkom Jovanom Vučetić (2:0), Austrijankom Emili Vu (2:0), Čehinjom Mari Ružičkovom (2:0), te Mađaricom Petrom Mesaroš (2:0).

Ubedljiv nastup u Zagrebu Sudimčeva je zaokružila trofejem u ženskom dublu u kojem je nastupila sa Sarom Lončar, koja je, inače, u ženskom singlu stala na korak od odličja izgubivši u četvrtfinalu od potonje finaliskinje, Hrvatice Barbare Janičić. Lončareva i Sudmičeva su u četvrtfinalu bile bolje od Slovakinja Julije Čmurovicove i Natalije Tomcove (2:0), u polufinalu su savladale Slovenke Nezu Frank i Zalu Žuran (2:0), a u velikom finalu Čehinje Mari Ružičkovu i Katerina Valentovu (2:0). U ženskom dublu nastupila je Vučetićeva koja je u paru sa Estonkom Artom Priednise zaustavljena u osmini finala.

Srpski reprezentativci nisu ostali bez medalje ni u mešovitom dublu na Evropskom kupu u Zagrebu. Doduše ona je bila bronzana, a delo je Tomića i Lončareve. U borbi za finale poraženi su od potonjih osvajača zlata, Španaca Jakoba Fernandeza i Lucije Rodriguez (2:0).

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content