ПРОМОВИСАЊЕ УРБАНЕ МОБИЛНОСТИ: „Гледај да те виде, вози се бициклом“ у Крушевцу

У понедељак, 13. маја, са почетком у 10 часова, у Крушевцу, на Тргу косовских јунака, биће реализовано четврто извођење пројекта „Гледај да те виде, вози се бициклом“.

Овај пројекат реализује Агенција за безбедност саобраћаја заједно са Олимпијским комитетом Србије, ДДОР осигурањем и ЕКО Сербиа, а у сарадњи са Саветом за безбедност у саобраћају града Крушевца. Пројекат је од почетка кампање са великим успехом већ реализован у три града – Новом Саду, Суботици и Крагујевцу.

Агенција за безбедност саобраћаја заједно са ОКС, ЕКО Сербиа и ДДОР осигурањем приређује кампању и пројекат „Гледај да те виде, вози се бициклом“ који за основни циљ има промовисање бициклизма као спорта, безбедност бициклиста и урбане мобилности, односно смањење страдања бициклиста као учесника у саобраћајним незгодама. Укупно је планирано 5 извођења пројекта у градовима широм Србије.

Бициклизам обједињује неколико различитих ствари – а то су спорт, саобраћај, екологија и урбана мобилност, па је онда и логично да су се поменути партнери спојили око овог пројекта. Пројекат на свеобухватан начин сагледава све аспекте ове спортске активности – од безбедности до здравог и одрживог начина живота.

Овај пројекат се реализује и у светлу предстојећих Олимпијских игара и подизања нивоа подршке нашим спортистима на предстојећем највећем светском спортском такмичењу, кроз сет едукативних, забавних и спортских активности намењених различитим циљним групама, али првенствено деци узраста од 5. разреда основне школе.

Промотер активности и један од реализатора активности у оквиру пројекта је Иван Стевић, прослављени бициклиста и четвороструки учесник Олимпијских игара (Атина 2004, Пекинг 2008, Лондон 2012 и Рио 2016).

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content