SEĆANJE NA VELIKU PESNIKINJU: Turistička organizacija Vrnjačke Banje organizuje “Na Desankin dan”

Povodom 124 godine od rođenja velike srpske pesnikinje Desanke Maksimović u Vrnjačkoj Banji će 16. maja, na dan njenog rođenja, biti organizovana manifestacija “Na desankin dan”.

S proleća, aprila ili maja, spakovala bi Desanka kofere i dolepršala bi nam pod svojim legendarnim šeširom. Mogla je da bira gde će provesti odmor, ali joj nije padalo na pamet da promeni svoju sobu u ,,Servo Mihalju“, svoje sobarice, kelnere… Prošlo je mnogo od njenog poslednjeg boravka u Banji, a kao da je juče bilo, kao da je juče izgovorila ,,Nazdravlje vam ova voda“ na otvaranju izvora ,,Jezero“. Nema više Desanke, da šparta najlepšom alejom lipa, ali će uspomena na nju večno trajati“….kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Gosti „Desankinog dana“ biće Jelena Stojsavljević, profesor srpske književnosti i pesnik, Marija Stošić profesor pevanja i vokalni solista, Zoran Stojanović , virtuoz klasične gitare i kompozitor.

Program je predviđeno da traje 60 minuta, tačno u 12 časova, na Mostu ljubavi, koji je bio motiv da Desanka Maksimović prilikom jednog od čestih boravaka u Vrnjačkoj Banji, napiše jednu od svojih najlepših pesama “Molitvu za ljubav”.

Organizator i pokretač ove manifestacije je Turistička organizacija Vrnjačke Banje.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content