SPORTSKA 2021.: Loša godina za kruševačke klubove

0

Kruševački sportski klubovi iza sebe ostavljaju lošu godinu sa jako malo dobrih rezultata i dometa kojima mogu da se pohvale.

Fudbaleri Napretka su jesenji deo takmičenja u Linglong Superligi Srbije završili na 6. mestu što se može smatrati dobrim rezultatom uzimajući u obzir činjenicu da su u sezoni 2020-2021. opstanak izborili serijom pobeda u drugom delu sezone.

Sličnu godinu imali su i fudbaleri Trajala. Sezonu 2020-2021. završili su na 15. mestu Prve lige Srbije i preselili se u niži rang takmičenja. Jesen im je donela oporavak a godinu su završili kao lideri Srpske lige Istok sa velikim šansama da se vrate u Prvu ligu.

Fudbalerke Napredak Juniora 2018 su 2021. godinu provele u Prvoj ligi Srbije, drugom rangu takmičenja. Prošlu sezonu su završile na četvrtom mestu a u aktuelnoj su, nakon prvog dela takmičenja, na 7. mestu tabele.

Košarkaši Napredak Juniora će 2021. godinu želeti da što pre da zaborave. U prošloj sezoni takmičenje su završili na 6. mestu Druge lige – Jug dok su u novoj sezoni, u B grupi Druge lige na sedmom mestu, sa samo dve pobede.

Košarkašice Bagdale iz sezone u sezonu pokazuju napredak u igri i rezultatima

Jedna od ekipa koja je zabeležila napredak u 2021. godini su košarkašice Bagdale. Trenutno su četvrte u Prvoj ženskoj regionalnoj ligi Jug 2, sa šest pobeda i pet poraza. To je znatno bolje u odnosu na prošlu sezonu kada su imale pet pobeda i devet poraza.

Košarkaši Kruševca su sezonu 2020-2021. završili na šestom mestu u Drugoj muškoj regionalnoj ligi , Zapad 2A (najniži rang). Nakon osam odigranih utakmica u aktuelnoj sezoni zauzimaju peto mesto.

Odbojkaši Antene su nadmetanje u Drugoj ligi Zapad u prošloj sezoni završili na šestom mestu u konkurenciji deset ekipa. Tokom jeseni su igrali znatno bolje i ubeležili deset pobeda i praktično osigurali plasman u viši rang takmičenja.

U istom rangu takmičenja odbojkašice Napretka 037 su sezonu 2020-2021. završile kao četvrte dok su u aktuelnoj sezoni , nakon deset odigranih kola, takođe četvrte.

Rukometašice Napretka 12 igraju u Prvoj ligi Zapad, grupa B. Zahvaljujući seriji od četiri uzastopne pobede trenutno su druge na tabeli, sa realnim izgledima za plasman u viši rang. U odnosu na prošlu sezonu kada su u istom rangu takmičenja bile pete progres je evidentan.

Rukometaši Kruševca nastupaju u istom rangu kao i rukometašice ali sa mnogo manje uspeha. U sezoni koja je u toku odigrali su devet utakmica i sve izgubili. U sezoni 2020-2021. su bili nešto uspešniji jer su ubeležili osam pobeda i deset poraza što je bilo dovoljno za deveto mesto na tabeli.

Vaterpolisti Rasine već nekoliko sezona nastupaju u Prvoj A ligi, drugom rangu takmičenja. Prošlu sezonu su završili na pretposlednjem, sedmom mestu sa samo dve pobede. U novoj sezoni već imaju dve pobede i drže osmo mesto u konkurenciji deset ekipa.

Ragbisti Kruševca su ove godine, posle pauze od šest godina, nastupili sa seniorima. Igrali su u B grupi Prvenstva Srbije i godinu završili na drugom mestu, izgubivši u finalu plej-ofa.

Kuglaši Car Lazara imaju iza sebe čudnu godinu. Sezonu 2020-2021. završili su na prvom mestu Prve lige Srbije – Centar i izborili plasman u Super ligu Srbije. Međutim, zbog brojnih problema, nisu otišli u viši rang.

U jesenjoj polusezoni igraju znatno slabije. Nakon devet kola zauzimaju osmo mesto što je daleko ispod njihovog renomea.

Summa summarum. Jedna ekipa u najvišem rangu takmičenja (FK Napredak), nekoliko ekipa u drugom rangu (kuglaši, vaterpolisti, fudbalerke, ragbisti) i malo rezultata za ponos. Premalo za grad sportske tradicije kakvu ima Kruševac. Valjda će naredna, 2022. godina, biti bolja…

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content