STRANKA SLOBODE I PRAVDE: Ko i kako gradi po Jastrepcu?

Povodom promene urbanističkih planova za izletište Jastrebac oglasio se Gradski odbor Stranke slobode i pravde.

“Građani s pravom reaguju jer je jednopartijska gradska Skupština, na zasedanju u septembru 2020.godine, usvojila Plan detaljne regulacije “Šator”, gde je maksimalna dozvoljena visina objekta 24 metara, u urbanističkom bloku 3.2 (gde se trenutno nalazi hotel “Šator), koji se nadograđuje ili rekonstruiše, na površini od 0,58 hektara, sa maksimalnim indeksom zauzetosti od 50% i minimalnom zelenom površinom od 15%. Kada preračunate, dobićete višespratni objekat sa oko 15.0000 kvadratnih metara i zelenom površinom od oko 9 ari. Takođe, u urbanističkom delu 3.3, gde se nalaze izgrađeni objekti bez odobrenja za gradnju, dozvoljena je izgradnja novih objekata sa maksimalnom visinom 21 metar.

Stranka slobode i pravde pita nadležne institucije:

– Zašto nadležni organ u Republičkoj Direkciji za imovinu Republike Srbije, JP “Srbijašume” i Šumsko gazdinstvo “Rasina” dozvoljavaju urbanizaciju i preparcelaciju ekološkog izletišta Jastrebac?

– Takođe, iste službe pitamo: Da li će preparcelisano zamljište otuđiti ili dati na korišćenje privatnim i fizičkim licima ili gradu?

– Zašto građevinske inspekcijske službe ne reaguju i provere investitore da li izvode radove u skladu sa odobrenjem za gradnju ili renoviranje objekta na Jastrepcu?

– Zašto glavni urbanista grada, dozvoljava urbanističko-arhitektonsko uništavanje našeg grada, a sada i naše izletište Jastrebac?

Veliku podršku imamo od građanaKruševca, a zanimljivo je da nam sve veću podršku daju i članovi SNS. Veliko je nezadovoljstvo kod svih građana Kruševca.

Uskoro ćemo objaviti i novi materijal o uigranoj projektantskoj ekipi, još iz vremena “žutog” direktora JP “Direkcije za urbanizam”, a sada, već duže vreme, glavnog urbanistu grada, g-dinaCvetkovića. Zahtevamo da g-din Cvetković počne da radi posao za koji nije osposobljen ali za koji je plaćen, poštujući građevinsku struku, a ne naredbe pojedinaca”, navodi se u saopštenju GO SSP.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content